Adliye almadı

Adliye almadı

Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği görevlilerince gerçekleştirilen 4 ilde eş zamanlı operasyon ile ele geçirilen 31 kişinin sorgulanmasına başlandı.

Balıkesir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekiplerince 4 ilde eş zamanlı olarak yapılan operasyon sonucu ele geçirilen 31 dolandırıcılık şüphelisinin sorgulanmalarına başlandı.

Erdek ilçesi Cumhuriyet Başsavcılığı talimatlarıyla Balıkesir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekiplerince sosyal medya uygulaması üzerinden vermiş oldukları sahte ilanlar ile vatandaşları dolandıran şüpheli şahıslar hakkında yapılan araştırma ve çalışmalar sonucu 4 ayrı ilde ele geçirilen 31 kişiden 17 si  bu sabah özel bir araçla Balıkesir'den Erdek'e getirilerek adliyede savcılık sorgulamasına alındılar.

Ülke genelinde 160 vatandaşı, yaklaşık 1 milyon TL dolandıran ve banka hesaplarını kullandıran toplam 31 şüpheli  Balıkesir Emniyet Müdürlüğü koordinesinde Balıkesir, Denizli, Afyonkarahisar ve Muğla İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekiplerce 20.12.2022 günü saat 07:30 da toplam 3 ilde eş zamanlı olarak yapılan operasyon sonucu 32 farklı adreste yapılan operasyon ile suç delilleri ile birlikte yakalanarak Balıkesir'e getirilmeleri sağlanmıştı.

Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekiplerince yapılan ilk sorgulamaların ardından 31 şüpheliden 17 si bu sabah özel bir araç ve üst düzeyde güvenlik içinde Erdek'e getirilerek adliyeye çıkartıldılar.

Erdek adliyesinin son derece hareketli saatler yaşanmasına neden olan sorgulamanın uzun sürmesi, sorgusu biten zanlıların tek tek gelinen araca alınması sağlandı.

Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri yoğunluk ve adliyenin yetersiz kalması dolayısı ile elde bulunan 31 kişinin geriye kalan 14 şüpheli için 23 Aralık Cuma günü bir kez daha Erdek Cumhuriyet savcılığına gelmeleri  bekleniyor.

Yapılan operasyon sonucu ele geçirilenler;

191.350 TL nakit para,
140 Dolar, 200 Euro,
1 adet Kuru Sıkı Tabanca,
25 adet 9*19 mm fişek,
32 adet akıllı telefon,
2 adet tuşlu telefon,
16 adet sim kart,
2 Laptop,
2 adet harddisk,
2 adet flash bellek,
2 adet Ajanda (Telefon numaraları ve hesap bilgilerinin yazılı olduğu),
1 adet pipe (Uyuşturucu Düzeneği)  ve 5 gram metamfetamin ele geçirildi.

TCK Md. 220 “Suç İşlemek Amacı ile Örgüt Kurmak” ve TCK Md. 158 “Bilişim Sistemleri Vasıtası ile Nitelikli Dolandırıcılık” suçlarından yakalanan 31 şüpheliyle ilgili Balıkesir Asayiş Şube Müdürlüğünce adli işlemlere başlandı.



Anahtar Kelimeler: Adliye almadı
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı