A.Edip Uğur Marmara afetinin faturasını açıkladı

A.Edip Uğur Marmara afetinin faturasını açıkladı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Ahmet Edip Uğur, Marmara ilçesi ve ona bağlı Avşa Adası`nda geçen hafta meydana gelen sel felaketinde, ilk belirlemelere göre tahmini 800 bin lira tutarında hasar meydana geldiğini söyledi.






Milletvekili Uğur, selin vurduğu Marmara ilçesi ve Avşa beldesini ziyaret etti. Selzedelerle görüşen Uğur, yaraların en kısa sürede sarılacağını ifade etti.
Marmara Adası`nda meydana gelen sel felaketinin ardından yaraların hızla
sarılmaya başlandığını belirten Uğur, bölgede hummalı bir çalışma yapıldığını
aktardı.


İl Özel İdaresi`ne ait ve Afet Acil Durum Müdürlüğü`nden gönderilen parayla kiralanan toplam 22 iş makinesinin, adanın merkezindeki ev ve işyerlerinde bulunan taş ve molozları temizlediğini bildirdi. Çok sayıda ev ve işyerini su bastığını hatırlatan
Ahmet Edip Uğur, "Ayrıca birçok ev ve işyeri, selin getirdiği çamur ve toprakla doldu.


Bölgeye ulaşım, sadece gemiyle yapılabiliyor. Vatandaşlarımıza Türk Kızılayı tarafından kumanya, su ve ekmek gönderilip acil ihtiyaçları karşılandı. Diğer yandan yıldırım düşmesi nedeniyle yanan 160 kw`lık trafonun yenisi, İl Özel İdaresi imkanlarıyla tedarik edilip yerine takıldı. İlçeye kısmen su verilmeye başlandı. Ayrıca su isale hattındaki arızaların onarımı devam ediyor." dedi.

Selle oluşan zararın tespitine yönelik olarak Marmara Kaymakamlığı bünyesinde bir tespit komisyonu kurulduğunu dile getiren AK Parti Milletvekili Uğur, çalışmalardan sonra maddi zararın kesin olarak belirleneceğini açıkladı. Saraylar beldesinde heyelan sebebiyle çöken yolun da tekrar ulaşıma açıldığını aktaran Uğur, bu süreçte Saraylar Belediyesi`nin katkıları olduğunu vurguladı. Uğur, geceli gündüzlü çabalarından dolayı İl Özel İdaresi ekiplerine de teşekkür etti.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli