Afet Tatbikat yılı, Afet tatbikatı ile başladı.

Afet Tatbikat yılı, Afet tatbikatı ile başladı.

İçişleri Bakanlığı ve AFAT'ın ortak projesi "AFET YILI" Şehit Yarbay Vecihibey Erkek öğrenci yurdunda yapılan tatbikat le başladı.

İçişleri Bakanlığı ve AFAT'ın ortak projesi "Çök-Kapan-Tutun" olası deprame karşı farkındalık oluşturmak adına Düzce depreminin 23. yılında aynı tarih, aynı saat'te tüm yurtta uygulamaya kondu.

"Çök-Kapan-Tutun" depreme karşı farkındalık tatbikatı Bandırma'da da saat 18.57 de Şehit Yarbay Vecihibey Erkek Öğrenci yurdunda yapıldı. 911, Sağlık Bakanlığı, Kızılay, Büyükşehir İtfaiye ve gönüllülerden oluşan tatbikat ekibi saat 18.57 de Erkek Öğrenci yurdunda hazır oldu.

Bandırma Kaymakamı Engin Aksakal, Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun, Garnizon Komutanı Hv. P. Tuğ. Gen. Selahattin Akalp, Rektör Yardımcısı Alpaslan Serel, Gençlik Hizmetleri ilçe spor Müdürü Hüseyin Elüstü hazır bulundu.

12.11.2021 saat 18.57 de Düzce depreminin gerçekleştiği saatte sirenler çalmaya başladı.  "Çök-Kapan-Tutun" farkındalık yılı parolasına uyan öğrenci yurdu öğrencileri kendilerine gösterilen deprem komutundan sonra her birisi bir masanın altına gererek "Çök-Kapan-Tutun" uygulamasında bulundular.

Sembolik tatbikatın sonra ermesi ardından Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun, Garnizon komutanı Selahattin Akalp ve Bandırma Kaymakamı Engin Aksakal, "Afet tatbikat yılı"  kavramında hayat kurtaran davranışlara karşı duyarlı olunması gerektiği noktasında bilgilendirme yaptılar.



Anahtar Kelimeler: Tatbikat tatbikatı başladı.
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı