Ağa, ipleri kopardı.

Ağa, ipleri kopardı.

Cumhuriyet alanını kırmızı çizgilerle böldü.

Başkan Dursun Mirza gündemi sıra dışı basın toplantısı ile belirledi.

/resimler/2017-4/7/2059599549363.jpg

Yağmurlu havaya rağmen Mirza´nın halka açık basın toplantısını izlemek üzere meydanı dolduran onlarca Bandırmalı yağmur altında Başkanlarını dinlerken etkilenmedi.

Başkan Mirza bunun bir basın toplantısı olduğunu, dolayısı ile basın mensuplarının teknik ekipmanlarının yağmurdan etkilenmesi söz konusu olacağından toplantıya zorunlu olarak barış Manço´da kapalı salon toplantısı olarak devam etme zorunluluğu oluştuğunu açıklayıp herkesi Barış Manço´ya davet etti.

Barış Manço Kültür Merkezinde devam eden basın toplantısında konuşan Başkan Dursun Mirza hafta içinde kent gündemine damgasını vuran festival öncesi etkinlikler stantlarının Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur´un önce Büyükşehir zabıtası gönderip durdurduğunu, ardından Bandırma´ya gelerek gerçekleştirdiği basın toplantısında dile getirdiği stantlar konusundaki olumsuz tavrının, kendi düşüncesi değil, Bandırmaya ihanet içindeki bazı düşüncelerin yanlış istihbaratından kaynaklandığını vurguladı.

Başkan Dursun Mirza, göreve geldiği günden itibaren mensubu olduğu Büyükşehir ve Başkanı A. Edip Uğur ile ilişkilerini barışçıl çözüm ortamında hizmet odaklı gerçekleştirmeye özen gösterdiğinin altını çizerek stantlar konusundaki sıkıntının da Bandırmalı olup, Bandırmayı sevmeyen bazı çevrelerce yanlı ve yanlış suflelerle kaos ortamı yaratılmak istendiğini, Bandırma Belediyesi ve Başkanı olarak bu seviyeyi bozmamak adına elinden gelen çabayı sarf ettiğini, ancak taraflı ve yanlış kararlarda da Bandırma´nın haklarını savunmak adına yargıya gittiklerini söyledi.

Büyükşehir statüsünün oluşmasının ardından 3 yıl geçmesine rağmen, Gönen Otogarının işletmesini hala AKP Belediyesi yaparken, Bandırma´da yetki alanlarının cetvelle çizilmesinin Adalet ve kalkınma partisinin adını aldığı ADALET ile örtüşmediğini söyledi.

/resimler/2017-4/7/2101479395129.jpg

Mirza, Stantlar konusundaki açıklamasında ise festivalin 2 yıl ertelenerek 30. Yılının gerçekleşeceğini bugüne dek sadece kendi yönetiminin değil, Anap´tan Hasan Sur, DSP den Halil Ünlü, DYP den Durgut Ergin, AKP den M. Cemal Öztaylan ve Recep Eraydın´ın yanı sıra CHP den 2 dönem Sedat Pekel ve 3 yıldır görevde olduğu kendisi tarafından sahil bandı hazineye ait bölümlerde planlanıp kiraya verilen ve Ramazan süresince düzenlenen Ramazan eğlencelerinin sonunda Maliye Bakanlığı ilgilileri tarafından yapılan ?İcri Misil? ile hukuksallaştırılarak parasının ödendiğini söyledi.

Ne kendi dönemlerinde, nede AKP dönemlerinde Maliye ye ödeme yapmaksızın bir uygulamanın söz konusu olmadığını vurgulayan Başkan Dursun Mirza, ?23 Mart´ta Maliye ile sahil bandı görüşmesi ve prensip anlaşması yapan Büyükşehir 4 Nisan´da kurulmaya başlayan stantları yetkisiz şekilde engelleyerek, yasal mevzuatı aynı gön imzalanan protokolle yasallaştırıp, Bandırma Belediyesini işgalcilikle itham etmesi, ne hakka nede hukuka sığar.? Dedi.

/resimler/2017-4/7/2102204083267.jpg

Başkan Mirza, Bandırma sahil Bandır etkinliklerinin sadece festivalle sınırlı olmadığını, bahar şenlikleri uçurtma şenlikleri, milli eğitim etkinlikleri, festival ve ramazan etkinliklerini içine alan yaklaşık 2 aylık periyot ile kent ekonomisine hareket ve canlılık getirdiğini açıklarken ?Bu konudaki programın devamı için kent esnafı teşekkür için geliyor, ödeme ve borçlarını bu etkinlikler çerçevesinde güvence altına aldıklarını ifade ediyorlar.? Derken adı Festival standı olarak isimlendirilen hediyelik eşya stantlarının yiyecek değil hediyelik eşya stanttı olduğunun altını çizdi.

Başkan Mirza gelişen olaylar ve Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur´un Bandırma´da gerçekleştirdiği ve stantlar için kesin olumsuz düşüncesini açıkladığı basın toplantısı ardından defalarca görüşme talebinde bulunmasına karşın, kendisine bu imkânı vermediğini, Bandırma Belediyesinden talep ettiği izin ve müsaade yazısı içinde, ?Encümen´e havale edildi.? Denmesine karşın Büyükşehir Encümen Başkanı ile yaptığı görüşmede Encümen´e böyle bir talebin ulaşmadığını öğrendiğini söyledi.

/resimler/2017-4/7/2110252217837.jpg

Başkan Dursun Mirza, Barış Manço´daki basın toplantısı ve halka açık aydınlatma toplantısı ardından beraberindekilerle birlikte Cumhuriyet alanına gelerek Büyükşehir Emlak dairesi Başkanlığı´nın zabıta marifeti ile işaretlediği kırmızıçizgileri yerinde inceledi.

Başkan Dursun Mirza, Büyükşehir tarafından işaretlenen kırmızıçizgiler önünde yaptığı açıklamada, ?Büyükşehir yasasının hayata geçmesi için söyledikleri sözler ortada, yerel yönetimlerin gelirleri ve hizmetler artacaktı ne oldu, bugün Otogar, Hal, Tır parkı, Galericiler çarşısı, Balık Hali, İtfaiye kırmızıçizgilerle bölünmeler, Ulaşım ve Su paraları Büyükşehir´e kanalize edildi.?

?Yerel Belediye´nin hizmetlerini engellemek için yapılan çalışmaları saymaya gerek yok? Bu çizgileri biz çizsek ?Bunlar zaten bölücü´ diye adımız çıkardı. Şimdi bu çizgiler neyi ifade ediyor.? Dedi.

Başkan Dursun Mirza, 28. Düzenlenecek Uluslararası Bandırma Kuşcenneti Kültür ve Turizm festivalinin büyükşehir engellemesi ile sekteye uğramasının söz konusu olmayacağını vurgulayarak, festivali 28. Yıldır olduğu gibi bu yılda aynı program içinde ancak Büyükşehir sınırları dışında gerçekleştirebileceklerini söyledi.

/resimler/2017-4/7/2103161584367.jpg



Anahtar Kelimeler: ipleri kopardı
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı