Ağa kendini aştı

Ağa kendini aştı

Bandırma Güreş Ağası Orhan Narin´den Gönen Güreş İhtisas Kulübüne malzeme desteği

    17 Eylül Geleneksel Bandırma Kurtuluş Şenlikleri Güreş Ağası Orhan Narin, Gönen Güreş İhtisas Kulübüne malzeme katkısı yaptı.

/resimler/2016-10/30/1034588294931.jpg

Eski bir güreşçi olan Ağa Orhan Narin yaklaşık 100 bin tl ye malolan Bandırma Güreş Ağalığını aldıktan sonra adı er meydanlarında sıkça durulmaya başlanması dikkatlerin üzerine çevrilmesine neden oldu.

Bandırma´nın yanı sıra çevre güreş kulüpleri ve güreşçilere ortak sahip çıkılmasının Atasporu Er Meydanı Tarihi Kırkpınar açısından önem arzettiğini vurgulayan Ağa Orhan Narin ?Güreş sporu edebi ahlak kurallarında şiddetten uzak,  saygı, sevgi ve hürmet kurallarının esas alındığı dünyanın tek kardeşlik sporudur. Amacımız diğer spor dalları gibi günün birinde bu sporumuzun da başka ülkelerce sahiplenilmemesidir.?

?Günümüzde yapılan birçok spor dalı, aynı oranda güvenlik zafiyeti nedeni ile akla hayale gelmedik önlemler alınmasına neden olmaktadır. Oysa Atasporu Güreş kazananın son hareket olarak yendiği rakibini elinden tutarak kolunu havaya kaldırdığı tek centilmenlik spordur.? Dedi.

Bandırma Güreş Ağası Orhan Narin, geçmişten dünümüze sadaka kültürü ile yapılan yağlı pehlivan güreşleri bir an önce Spor Bakanlığı gündemine alınarak Güreş sporuna gönül veren kulüpler desteklenmeli ve gerçek pehlivanların yetişerek ?Türk gibi kuvvetli? Atasözünün yerden kaldırılması gerektiğini vurgulayarak, arkasında izleyici grubu olmayan spor dallarına ayrılan kaynağın, Ata sporu Güreş´ten esirgendiğini vurguladı.

Bandırma Güreş Ağası, Orhan Narin Gönen Güreş İhtisas Kulübünün ihtiyacı olan 35 takım Eşofman ve Yağmurluk talebini karşılayıp teslim anında yaptığı açıklamada ?Güreş Sporu para sporu değildir, gönül sporudur yüreği mangal gibi olanların er meydanlarında boy gösterdiği spordur, biz bu spora destek olan, katkı veren, hiçbir şey veremezse izlemeye gelen herkese hayır duamızı eksik etmeyiz.? Dedi.

Bandırma Güreş Ağası Orhan Narin eski Kırkpınar Baş Pehlivanlarından Yaman İnanç ve Antrenör Gökhan Kalkan´ın hazır bulunduğu malzeme tesliminde yaptığı açıklamada ?Dünya henüz adını telaffuz etmeyi beceremediğimiz birçok uyuşturucu madde ile mücadele önlemleri alıyor, Gençlerimiz bu illetlerin pençesinde eriyip gidiyor. Geleceğimizi emanet edeceğimiz gençliği bu illetlerden kurtarmak için yapılacak en güzel hareket kendilerini spor alanlarına çekmektir.? Diyerek sözlerinden başta aileler olmak üzere konuya ilgili kamu görevlilerin anlam çıkarması gerektiğini vurguladı.

Bandırma Güreş Ağası Orhan Narin´in nazik malzeme jestinden dolayı teşekkür eden eski Kırkpınar Baş Pehlivanlarından Yaman İnanç´ta ağanın söylevlerine katılmamanın mümkün olmadığını vurgulayarak ?Ortada uyuşturucu illeti diye bir düşman var, teçhiz yapılmış tedavisi belli, başta aileler olmak üzere konuyla ilgili kamusal katmanlar taşın altına elini koyma zamanı çoktan gelip geçmiştir.? Dedi.

/resimler/2016-10/30/1036004233607.jpg



Anahtar Kelimeler: kendini aştı
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli