Ağa Narin, "Bandırma'ya yakışan geleneği sürdürmektir."

Ağa Narin,

Bandırma 17 Eylül Yağlı Pehlivan Güreşleri Ağası Orhan Narin, 2 yıl ara verilen güreşlerin yapılması gerektiğine işaret etti.

Edirne’de her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilen Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri Festivali 2021'de, 28 Haziran-4 Temmuz tarihleri arasında yapılıyor.

Korona virüs, pandemi sürecinde 2020 yılı 659. Tarihi Edirne Kırkpınar yağlı pehlivan güreşleri 2-4 Temmuz'da yapılıyor.

Bandırma adına 659. Tarihi kırkpınar güreşlerine katılacak olan Bandırma 17 Eylül Yağlı Pehlivan Güreşleri Ağası Orhan Narin, Bandırma'nın atasporu yağlı pehlivan güreşleri ile doğrudan organik bağı bulunduğunu, Yağlı güreş sporu tarihine altın harflerle kazınmış Erikli'li Acar ailesinde merhum Kara Ali Acar, 4 yıl üst üste Kırkpınar başpehlivanı olarak altın kemer sahibi olmakla kalmayıp, Atatürk'ün huzurunda güreş tutan pehlivan olduğunu, bunun yanı sıra oğlu Hasan Acar'ı 1, torunu Sabri Acar'ın ise 2 kez Tarihi Er Meydanı Kırkpınar'a başpehlivanlık ünvanını kazanmış bir aile olduğunu kaydetti.

Tüm bu farklılıklar göz önünde bulundurularak Atasporu, Yağlı pehlivan  güreşlerinde Bandırma'nın federasyon tarafından geleneksel güreşler kapsamına alındığını, yerel yönetim seçimleri dolayısı ile 2019 da yapılamayan, 2020 de ise Pandemi süreci dolayısı ile düzenlenemeyen güreşlerin 2021'de 4.cüsünün yapılması gerektiğine vurgu yaptı.

Ağa Orhan Narin,"bu bir bayrak yarışıdır, Balıkesir'de Kurtdereli Mehmet pehlivan güreşleri, Gönen'de Sebeplili Hüseyin pehlivan güreşleri, Bandırma'da ise 17 Eylül Güreşleri federasyon tarafından geleneksel kategoriye alınmış güreşlerdir." dedi.



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı