Ağaç nakli başladı

Ağaç nakli başladı

BANDIRMA KAPALI PAZAR YERİNDEKİ AĞAÇLAR TİTİZLİKLE NAKLEDİLEREK YENİ YERLERİNİ SÜSLEMEYE BAŞLADI.

Bandırma Belediyesi Kapalı pazar yeri proje alanlarında bulunan ağaçların yok olmasını önlemek amacıyla, bu ağaçları sökerek farklı alanlara naklediyor.

Belediye Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, ağaçların bulundukları yerden yeni yaşayacakları alanlara nakillerini üstün teknolojik özelliklere sahip ağaç söküm ve dikim araçlarıyla gerçekleştiriyor. Kapalı Pazar Yeri Projesi inşaat alanında bulunan 30 civarı ağacın sökme işlemleri başlatılarak, belirlenen uygun alanlara dikimini yapmaya başladı.

Hizmet yapmanın önemli olduğunu ancak yapılan hizmetleri ve eserleri korumanın daha da önemli olduğunu vurgulayan Mirza, fert ve toplum olarak bu bilince sahip olmamız gerektiğine dikkat çekti.

 Başkan Mirza:` Yeşil alanların korunmasına, bakımına ve geliştirilmesine önem veriyoruz daha sonra yeni projeleri hayata geçiriyoruz. Bildiğiniz gibi kapalı pazar yeri projemizle ilgili bir sürü aslı olmayan spekülasyonlar döndü ortada. Kapalı Pazar Yeri Projemizde ihalenin yasal süreci sona erdi. Yılbaşından hemen önce ihaleyi kazanan firmayla sözleşmeyi imzaladık. Firma bir taraftan kendi içinde şantiye hazırlıklarına başlarken biz de kapalı pazar yerini teslim etmek için çalışmalar yapıyoruz. Kapalı Pazar Yerindeki ağaçlara zarar vermeden alanı teslim etmek için çalışmalar yaptık. Ağaçların uykuda olduğu bu dönemde Nilüfer Belediyesi`nden kiraladığımız, yetişkin ağaçları taşıyabilen makina ve araçla ağaçlarımızı taşımaya başladık. İlk ağaçları İhsaniye Mahallemizde düzenlediğimiz alana taşıdık. Diğer ağaçları da yeni yaptığımız hayvan barınağının bahçesine taşıyacağız. Bize inanan ve bizi destekleyen tüm Bandırmalılarımıza bu vesileyle tekrar teşekkür ediyorum. Bandırmamız için çalışmaya devam edeceğiz. Yaptığımız işleri de layıkıyla yerine getirmek için azami gayreti göstereceğiz.  . Amacımız, hem kentimizi temiz ve güzel tutmak, hem de doğaya zarar vermemek ve çevrecilik konusunda örnek olmaktır" dedi.

 



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli