AĞAÇ YERİNE TOTEM

AĞAÇ YERİNE TOTEM

Sayıları giderek çoğalan reklam panoları görüntü kirliliğine neden oluyor.

Kentin yeşil alanlar içine konulan ve sayıları giderek çoğalan reklam panoları görüntü kirliliğine neden oluyor.

Cumhuriyet Meydanı cami tarafındaki yeşil alanda bulunan bir reklam panosunun hemen yakınına bir tane de güvenlik kameralarının bulunduğu bir beton direğin dikilmesi için temel çalışmaları bitti. Ayni yerin hemen yakınında bulunan direkte güvenlik kameralarının bulunmasına rağmen ikinci bir beton direğin tam da çiçeklik alana dikilmesinin yerinde olmadığını belirten vatandaşlar yeşil alanlara totem veya direk dikileceğine ağaç dikilmesi tavsiyesinde bulundular. Tarihi bir yapı olan nikâh dairesi yanına 3-5 yıl önce yapılan çok büyük boyuttaki ışıklı reklam panosu tarihi yapının siluetini gölgelerken tam karşı istikametten gelen sürücülerin de dikkatinin dağılmasına neden oluyor. Özellikle yeşil alanlar içine konulan panoların çoğu reklam alınamadığı için boş olarak duruyor. 

İDO terminal önünde bulunan 4 totem ile Cumhuriyet Meydanı’ndaki Büyükşehir Belediyesi’nin büyük boy ışıklı totem de görüntü kirliliği yaratmaya devam ederken balıkhane girişindeki ”Bandırma Su Ürünleri Hali” yazısının bulunduğu dev boyuttaki totemin kaldırılması isteniyor. Ayni yazının bulunduğu bir tabelanın balıkhane girişinde zaten var olduğuna dikkat çekenler bu dev toteme ne gerek vardı diye soruyor. Yeşil alanlara totem gibi reklam panoları konulacağına ağaç dikilmesi ve çiçek ekilmesi tavsiye ediliyor.

HABERİN İÇİNDEN: Bandırma’yı çirkinleştirmek istiyorsanız ağaçları kesin yerlerine totemleri koyun!.. Veya çimenleri kurutun üstüne masa- sandalye atın. Çoğu yeşil alanlarda, ağaçların arasında, çiçeklerin arasında bu parazitlerin ne işi var? Diğer yandan bunlar yetmedi kentin en önemli caddelerindeki aydınlatma direklerine konulan reklam afişleri de kenti adeta panayır yerine döndürüyor.  Erdem ÖZCAN



Anahtar Kelimeler: YERİNE TOTEM
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli