Ağa´dan, makama ziyaret

Ağa´dan, makama ziyaret

Amaç, Ata sporu yağlı pehlivan güreşlerini arzulanan düzeye taşımak

17 Eylül Kurtuluş etkinlikleri, Geleneksel Bandırma Yağlı Pehlivan Güreşleri ağası Orhan Narin beraberinde Baş pehlivanlarımızda Hasan Zeybek ile Başkan Dursun Mirza´yı makamında ziyaret etti.

Başkanlık makamındaki Ağa karşılaşamsında geçtiğimiz yılın ağası ve aynı zamanda Bandırmaspor kulüp başkanı Erhan Elmastan´ta hazır bulundu.

Makamdaki ziyarette Ağa Orhan Narin Başkan Dursun Mirza´ya Ata sporu Yağlı Pehlivan güreşlerine verdiği katkılardan dolayı teşekkür ederken, Bandırma´nın bu noktadaki önderliğini daha üst noktalara taşıma adına herzaman gerekli desteğe hazır olduğunu söyledi.

Ağa Orhan Narin, Pehlivanlar otağı Bandırma´nın gerek kurumsal yapı anlamında mazisi başarılarla dolu "Bandırma Güreş İhtisas Kulübü" nü arzulanan performansa taşıyarak yeniden Kırkpınar´da başarı kazanacak sporcu yetiştirmede kol kola olma zamanının geldiğini kaydetti.

Başkan Dursun Mirza´da, Ağa Orhan Narin´in Atasporu güreş´in içinden gelen birisi olarak organizasyona motivasyon kazandırdığını, Bandırma güreşlerinin her geçen gün dahada gürkemli ve coşkulu geçmekte olduğunu, Belediye olarak pehlivanlar otağı Bandırma´nın dededen torunu sembol olmuş Acar ailesinin dededen toruna uzanan başarı üyküsünü sahil bandırda anıtsallaşturarak gelecek kuşaklara örnek olmayı amaçladıklarını, bu desteğin bundan sonrada devam edeceği sözünü verdi.

/resimler/2016-10/31/1303524534184.jpg

Bandırma´da geçmişi efsanelerle dolu güreş sporuna bakış açısı ile yerel yönetimin takdirini kazanan Ağa Orhan Narin, "Bu uğurda taşın altına elimizi değil, vücudumuzu koyarız." dedi.

/resimler/2016-10/31/1305592505424.jpg



Anahtar Kelimeler: makama ziyaret
  • Çarşamba 25.8 ° / 13.4 ° false
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı