Ağalık geleneği vermekle olur?

Ağalık geleneği vermekle olur?

Bizim Ağa, alma ağacından olma!...

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet edip Uğur durdu, durdu turnayı gözünden vurdu.

Göreve geldiği 3 yıldan bu yana kaynakların aktarılmasından öte Bandırma için parmağını oynatmayan başkan 3.yılın sonunda birden Bandırma´yı ihmal ettiğini hatırladı ve Bandırma hizmete gark oldu!..

Sahibi olduğu kıyı kenar çizgisinde ne var, ne yok sil baştan uygulama ve düzenleme programı ile sahil dolgu bandı içinde bulunan kiracıların tedirginliği hat safhaya çıktı.

Kent merkezindeki 4 ana caddenin reklam ilan beyanlarını toplayan Büyükşehir bu caddeler ve sahil bandında uyguladığı yeni yönetim anlayışı tarihi Ermeydanı, Kırkpınar´ın dededen torunu ünlü baş pehlivanları Acar´lar da Balıkesir´li oluverdi!..

60 yıllık tarihi geçmişi bulunan Bandırma Güreş İhtisas kulübünün isteği ile Bandırma Belediyesi tarafından yaptırılıp ortak düşünce ile sahil bandına dikilen heykeller, kıyı kenar çizgisi koordinatlarının Balıeksir sınırları içinde kalması nedeni ile Bayrak krizi yaşandı.

Önceki hafta festival stantlarını kaldıran Büyükşehir zabıtası bu sabahta Acar´ların heykellerine Balıkesir Belediyesi bayrağını çekti.

70 kişilik ekiple Bandırma´ya konuşlanan Büyükşehir Belediyesi, yetkisinde bulunan sahil bandı ve ana caddelerde bakım, onarım ve temizlik işlemleri yanı sıra sahil bandında çimleri biçip ağaçları budamaya başlayan ekip, Acar´ların heykellerine çekilen Bandırma belediyesi bayrağını indirince ortalık karıştı.

Yer ve mevkii neresi olursa olsun, Acar´ların kimliği ile örtüşüp tarihe geçen pehlivanlar otağı Bandırma-Erikli köyü eşrafından Kara Ali Acar, Oğlu Hasan Acar ve Torun Sabri Acar´ın bugünden sonra Balıkesir´li Acar´lar olarak anılmasının ne ecdadın maneviyatına, nede tarih bilgisinden yoksun kimselerin bunu anlamasının mümkün olmadığı görüldü.

Bir dönemin Ege de bulunan Kardak kayalıklarında yaşanan Bayrak krizini anımsatan Acar´ların anıtlarındaki Bayrak krizi bakalım önümüzdeki günler hangi Belediyenin Bayrağının dalgalandığını görmemize neden olacak.

/resimler/2017-4/11/2336192637993.jpg

Bandırma Belediye zabıtasının müdahalesi ile şimdilik çözümlenen Bayrak krizi bakalım önümüzdeki günler nasıl bir gelişmeye sahne olacak.



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli