Ah BASKİ, vah BASKİ!

Ah BASKİ, vah BASKİ!

Erdek´te susuz yaz!

Güney Marmara Bölgesi´nin gözde tatil yöresi Erdek´te su sıkıntısının büyük boyutlara ulaşması vatandaşları çileden çıkarıyor.

/resimler/2017-8/1/1619096999030.jpg

Erdek´te yaşayan vatandaşlar ve esnaf, susuzluk yüzünden büyük mağduriyet yaşıyor.

Kurak yaz aylarında susuzluk çeken vatandaşlar, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´nin su sorununa acilen bir çözüm bulmasını istiyor.

Erdek´te yaşayan vatandaşlar ile tatil için ilçemizi tercih eden tatilciler, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi iştiraki Balıkesir Su ve Kanalizasyon İdaresi´nin (BASKİ) Erdek ilçesine ilgisizliğini anlamakta zorlandıklarını belirterek, "Vatandaşlara çile çektiriliyor. Burada yaşamak kabusa dönüştü" diye konuşuyorlar.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´nin Erdek´teki susuzluk sorununu acilen çözmesini isteyen vatandaşlar, "Temmuz ayında kuraklık başını almış gidiyor, halk susuzluktan kıvranıyor. Buraya gelenlerin tatilleri susuzluk yüzünden zehir oluyor? diyorlar.

Özellikle, Yalı ve Halitpaşa mahallelerindeki binaların ikinci katlarından sonraki konutlara su çıkmıyor.

İlçede yaşanan susuzluk sorununu BASKİ Erdek İşletme Şefliği´ne gerek telefon, gerekse bizzat giderek şikayetlerini dile getirenlerin yetkililerden aldıkları yanıtlar ise oldukça ilginç! Yetkililer, su aktarımında bulunan pompaların yandığını, sorunun en kısa zamanda giderileceğini, arıtma tesislerinde bulunan binanın yıkıldığını, binada yangın çıktığı gibi ilginç yanıtlar veriyorlar.  Önder BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: BASKİ BASKİ
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli