Ahmet Mekin,” Görkemli Hatıralar”da

Ahmet Mekin,” Görkemli Hatıralar”da

“Halk TV”de, Serhan Asker’in sunduğu, “Görkemli Hatıralar” programı “Yeşilçam Efsanesi” Ahmet Mekin’i konuk etti.

“Halk TV”de, Serhan Asker’in sunuculuğunda, 27 Nisan 2024 Cumartesi günü gerçekleşen “Görkemli Hatıralar” programı “Yeşilçam Efsanesi” Ahmet Mekin’i konuk etti.

Balıkesir’in merkez ilçelerinden Altıeylül’de, “Asuva Park”tan canlı olarak yayınlanıp, Belediye Başkanı Hakan Şehirli ile kalabalık bir vatandaş topluluğu önünde yapılan “Ahmet Mekin’e vefa” programı büyük ilgi gördü.

TÜRKAN ŞORAY’LA TELEFON BAĞLANTISI

Program boyunca Türk sinemasının kült ve unutulmaz filmleri arasında yer alıp, başrollerini Türkan Şoray, Kadir İnanır’ın paylaştığı, 1976 yılında çekilen “Selvi Boylum, Al Yazmalım” filminden sahneler de paylaşıldı.

Filmde, “Asya” rolünü canlandıran Türk sinemasının “Sultan”ı Türkan Şoray, programa telefonla bağlanarak, “Cemşit” rolünü canlandıran Ahmet Mekin’e şöyle seslendi:

“Filmde Asya olarak sevgide emeğin önemini gösteren Cemşit’i tercih ediyordum. Ahmet Mekin de rolünü olağanüstü güzellikte oynamıştı. Tabii ki sevgi, emek istiyor. Özel hayatımda olsa yine Cemşit’i tercih ederdim. Bir tanecik Cemşit’im benim. Seni çok seviyorum ve kucaklıyorum.”

Ahmet Mekin de Cengiz Aytmatov’un hikâyesinden Ali Özgentürk’ün senaryolaştırıp, Atıf Yılmaz’ın çektiği “Selvi Boylum, Al Yazmalım” filminin çekildiği 1976 yılında 47 yaşında olduğunu belirterek, şunları söyledi:

“Bu filmde Türkan Hanım, ‘Asya’ karakteriyle güçlü kadını, kadının gücünü gösteriyordu. Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde çekilen bu film, 47 yıldan beri Türkiye’nin yanı sıra dünyanın her yerinde gösteriliyor. Film, sevginin ve sevginin emek gerektirdiğinin altını çiziyor. Ben de yaşamım boyunca sevgiden yana oldum. Geçtiğimiz aylarda ABD’den bir öğretmen, yaşamımı sürdürdüğüm Erdek’e bağlı Ocaklar’a gelerek, benimle görüştü. Bana, Türkiye’yi tanıtmak için bu filmi, ABD’ye götürüp izlettiğini belirterek, ‘Bu filmi İngilizce alt yazısıyla izleyenlerden biri emekli albayın ağlayarak izlemesini unutamam deyişini hiç unutamam’ demişti.”

Mekin, bir süre önce önemli bir rahatsızlık geçiren filmin oyuncularından Kadir İnanır’a da “geçmiş olsun” dileklerini ileterek, “Senin yeni çalışmalarını bekliyoruz” dedi.

SEÇİMDEN ÖNCE İMAMOĞLU’NA DESTEK VİDEOSU

Programın yapımcısı Serhan Asker, Ahmet Mekin’in, 31 Mart yerel seçiminden bir gün önce çektiği, 2 milyon kişinin izlediğini belirttiği 40 saniyelik videoyu da izletti. Mekin, bu videoda, “Cumhuriyeti korumak ve yaşatmak istiyorsanız, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na verin” diyordu. 

CUMHURİYET VE ATATÜRK VURGUSU

Ahmet Mekin, cumhuriyet ve Atatürk ile ilgili düşüncelerini de şöyle açıkladı:

“Ben, cumhuriyetin 10’uncu yılında doğdum. O zaman 6 yaşındaydım. Bugün 92 yaşındayım ve 93’e girmek üzereyim. Cumhuriyetin ülkemize getirdiği değerleri unutmak mümkün mü? Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, kurduğu bu cumhuriyeti başta gençlerimiz olmak üzere hepimize emanet etti. Bu cumhuriyeti, demokrasiyi yerleştirmek, özgürlüklerimizi, sendikal haklarımızı korumalıyız. Bizim kuşak, cumhuriyetin güzelliklerini çok gördü. Bize Türk olmanın gururunu yaşattı. Cumhuriyetin ilk yıllarında 1 dolar, sadece 90 kuruştu. Dünyada itibarımız vardı. Şimdi geldiği duruma bakın. Biz cumhuriyetle doğduk, cumhuriyetle öleceğiz. Siz gençler, bu cumhuriyetin devamını sağlamalısınız. Büyük Atatürk’ü kaybettiğimizde 6 yaşındaydım. Atatürk, Türk milletinin bağrından çıkan bir dehadır. Askeri, politik ve sosyal bir deha. 57 yıllık kısa ömrüne bu kadar büyük başarıları sığdıran bir devlet adamı yoktur. Onun hatırası önünde saygıyla eğiliyorum. Onun düşüncelerini yaşatmak ve uygulamak gerekir. Bana Atatürk’ü canlandırmam için Bakanlıktan bir teklif gelmişti. Ancak bu 1,5 saatlik bu filmde oynamam için yapılan teklifi reddettim. Çünkü kendilerine, böyle bir filmin Atatürk’ün tüm yaşamını çocukluğundan itibaren yansıtacak, çok uzun bir film olması gerektiğini düşünüyorum.”

44 YILDIR OCAKLAR’DA YAŞIYORUM

Oyuncu Ahmet Mekin, Ocaklar ve Erdek’ten görüntülerin de yansıtıldığı programda, 44 yıldan beri Erdek’e bağlı Ocaklar Mahallesi’nde yaşadığını vurgulayarak, şu değerlendirmede bulundu:

“Geldiğimde Ocaklar, küçük bir köydü. Şimdi Erdek’i bile geçen bir turizm yöresi oldu. Orman ve denizin birleştiği, 2 katlı binaların yer aldığı sakin bir yöre. Benim gibi sakin yaşamı tercih edenler için ideal bir yer. Ama kira fiyatları İstanbul’la yarışırcasına yüksek. Burada çok mutluyum. Her gün 5 kilometre yürüyüp, yediklerime de dikkat ederek sağlığımı korumaya çalışıyorum. Torunumun çocuğunu görme mutluluğunu yaşadım. Daha ne isterim ki?”

NEBİL ÖZGENTÜRK-MÜJDAT GEZEN

Programda, Nebil Özgentürk’ün hazırladığı “Ahmet Mekin Belgeseli” gösterilirken, Mekin’in gözyaşlarını tutamadığı gözlendi.

Programın sunucusu Serhan Asker, “Ahmet Mekin gibi sanatçılarımızın değerlerini onlar yaşıyorken bilmeliyiz” derken, programa telefonla katılan sanatçı Müjdat Gezen de Mekin’in, sanat dünyasına katkılarının unutulmayacağına dikkati çekti. 

DEVRİM ZEYTİNYAĞI

Programda, Erdek zeytini ve zeytinyağı da tanıtıldı.

Balıkesir ili sınırları içinde 11 milyon zeytin ağacının bulunduğunu belirten “Görkemli Hatıralar” programının yapımcısı Serhan Asker, Erdek’teki “Devrim Zeytinyağları” işletmesinin kurucusu Devrim Korkmaz’dan, ürettikleri zeytinyağı konusunda bilgiler aldı. 

Oyuncu Ahmet Mekin de özellikle zeytinyağlı yemekleri tercih ettiğini vurgulayarak, banyolarını tamamen zeytinyağı sabunuyla yaptığını belirtti.   ÖNDER BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: Ahmet Mekin Görkemli Hatıralar”
  • Pazar 17.1 ° / 5.3 ° Güneşli
  • Pazartesi 17.1 ° / 6.5 ° Güneşli
  • Salı 16.2 ° / 3.9 ° Güneşli