AİLELER LYS SONRASI EN BÜYÜK DESTEKÇİ OLMALI

AİLELER LYS SONRASI EN BÜYÜK DESTEKÇİ OLMALI

AİLELER LYS SONRASI EN BÜYÜK DESTEKÇİ OLMALI

Milyonlarca öğrencinin üniversiteye girmek için ter döktüğü LYS ( Lisans Yerleştirme Sınavı) maratonun ilk oturumu gerçekleşti. Sınava girenlerin sadece öğrencilerin olmadığını vurgulayan NLP Uzmanı ve Profesyonel Yaşam Koçu Burcu Polatdemir, sınavın etkilerinin aileleri de kapsadığını ve bu süreçte ailelere çok iş düştüğünü söyledi.

/resimler/2017-6/10/1210350147830.jpg

NLP Uzmanı ve Profesyonel Yaşam Koçu Burcu Polatdemir sınav sonrası ailelere önemli tavsiyelerde bulundu: ?Aileler, sınav sonucu ne olursa olsun buna hazırlıklı olmalı, kaygılı olan bireye karşı daha anlayışlı olmalıdır. İyi sonuçlar alınan puan ya da sınavlarda takdir gören öğrenci, kötü sonuçlar aldığında da tam tersi yargılama, diğer öğrencilerle kıyaslanma veya kendine güvenini kırıcı davranışlara maruz bırakılmamalıdır. Bu süreçte anlaşılmadığını düşünen bireyle ebeveynleri arasında iletişimin kalitesi zarar görebilir.?

NLP Uzmanı ve Profesyonel Yaşam Koçu Burcu Polatdemir, ailelerin gençlere başarısızlığın da bir duygu olduğunu bu duygunun bize yapmamız gerekenleri görebilmek için bir fırsat yarattığının önemli olduğunu söyleyerek sözlerine devam etti: ?Aileler çocuklarına bunun sadece bir sınav olduğunu hatırlatmalıdır ve kendileri de buna uygun davranmalılardır. Baskıyla yaklaşan ebeveynin bireyle sağlıklı iletişime geçmesi zorlaşır ve bireyi şeffaf davranmaktan uzaklaştırır. Ebeveyn olarak şunu unutmamalıdır ki, hayatta mutlu ve başarılı olmak sadece yüksek sınav notlarına ya da puan barajlarına bağlı değildir. Sınav sonucu yetersiz olsa bile yılmadan çalışan, potansiyelini büyüten, işinde başarılı ve mutlu insanların olduğu gerçeği, çocuklarımıza göstereceğimiz en doğru yol olacaktır.?



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli