AK Parti Balıkesir ilçe Belediye Başkan adayları netleşti

AK Parti Balıkesir ilçe Belediye Başkan adayları netleşti

Büyükşehir'de Başkan Yücel Yılmaz'la "yola devam" eden AK Parti, Balıkesir'de 18 ilçe Belediye Başkan adaylarını belirledi.

Büyükşehir'de Başkan Yücel Yılmaz'la "yola devam" eden AK Parti, Balıkesir'de 18 ilçe Belediye Başkan adaylarını belirledi. Mevcut belediye başkanlarından 3'üne yeni dönem listesinde yer verilmedi. Balıkesir gündeminde en çok merak edilen Altıeylül ve Karesi'nin adayları da netleşti. Resmi ve kesin açıklama Cuma günü yapılacak.

BAŞKANLAR ANKARA'DA

BALIKESİR Büyükşehir'de yapılan tüm anketlerden açık ara önde çıkan mevcut başkan Yücel Yılmaz'la "yola devam" kararını 7 Ocak'ta kamuoyuna ilan eden AK Parti, isimleri üzerinde mutabakat sağlanan 18 ilçe belediye başkan adayını kamuoyuna tanıtmak için geri sayımı başlattı.

ADAYLAR CUMA GÜNÜ AÇIKLANACAK

BALIKESİR belediye başkan adayları tanıtım toplantısı, muhtemelen 2 Şubat Cuma günü Avlu Kongre ve Kültür Merkezi veya Kurtdereli Spor Salonu'nda gerçekleşecek.

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan AK Parti'nin seçim manifestosunu programı için Ankara'da bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ile AK Parti İl başkanı Mehmet Aydemir de toplantının ardından bir dizi temaslarda bulundu.

ÜÇ BAŞKAN YOK, CANKUL KAPSAM DIŞI

Yeni dönemde mevcut belediye başkanlarından üçü ile yollar ayrılırken, Kepsut Belediye Başkanı İsmail Cankul ise üç dönem kuralının dışında tutularak yeniden aday gösterildi. Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan da yeni dönemde rekor oy hesaplarını bugünden yapmaya başladı. 

KARESİ ve ALTIEYLÜL'DE SON DURUM

Balıkesir siyaset gündeminde en çok merak edilen Altıeylül ve Karesi'nin adayları da netleşti. Karesi Belediye başkan adayları, mevcut başkan Dinçer Orkan ile Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Yasin Sağay arasında gitti, geldi. Son kez yapılan anket sonuçlarına göre, kesin olmamakla birlikte Dinçer Orkan ile "yola devam" yönünde karar alındı.

HASAN AVCI İLE YOLLAR AYRILDI

Balıkesir'de en büyük sürpriz ise Altıeylül'de yaşandı. İlçesinin çehresini değiştiren kalıcı yatırımlarıyla dikkat çeken Hasan Avcı ile yeni dönemde yollar ayrılıyor. 

AK Parti, 31 Mart 2024'teki seçimlere Mesut Eray ile girecek. 

Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi Genel Müdürü olan Mesut Eray, bir önceki dönem bir süre Altıeylül Belediye Başkan Yardımcısı olarak görev yapmıştı. 

Eray, AK Parti il başkanlığı için adı geçen isimler arasında yer alıyordu.

BANDIRMA da CEMAL ÖZTAYLAN

31 Mart 2024 yerel seçimleri öncesi Balıkesir'de bir diğer sürpriz gelişme Bandırma için yaşandı. Üç dönem milletvekilliği yapan Cemal Öztaylan, yeniden sahne alıyor. 

DEVAM EDECEK BAŞKANLAR ve YENİ BAŞKAN ADAYLARI

Bu arada, Dursunbey'de Ramazan Bahçavan, İvrindi'de Yusuf Cengiz, Kepsut'ta İsmail Cankul,  Havran'da Emin Ersoy, Sındırgı'da Ekrem Yavaş, Marmara Adası'nda Süleyman Aksoy'la "devam" edilecek.

Savaştepe'de ise nöbet değişimi yaşanacak. Turhan Şimşek ile yollar ayrılırken, Ümmet Şamil Zengin aday gösterilecek. Ayvalık'ta Ali Gür, Edremit'te Muhammed Vurmaz, Burhaniye'de Mustafa Aysel, Erdek'te Turan Gün, Balya'da Cüneyt Çalışkan, Gönen'de Aydemir Gümüş, Manyas'ta İbrahim Koman isimlerinin öne çıktığı balikesirim.net haber merkezinin ulaştığı bilgiler arasında yer aldı. Bu isimlere aday olduklarını içeren tebligatların 1 Şubat'ta yapılması bekleniyor.

AK Parti Balıkesir Belediye Başkan adayları kesin listesi büyük olasılıkla 2 Şubat Cuma günü Genel Başkan Yardımcılarından birinin katılımıyla gerçekleşecek programla kamuoyuna açıklanarak adayların tanıtımı yapılacak. 



ZAFER ÇAKMAK
2.02.2024 10:55:13
Bandırma için Cemal Öztaylan , gelişim için şart

  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı