AK Parti Başkanı Kasapoğlu;

AK Parti Başkanı Kasapoğlu;

Basın yayın kuruluşları doğru ve ilkeli görev anlayışıyla, kamuoyunu bilgilendirirken, nitelikli haberleri sayesinde yöneticiler ile halk arasında sağlam bir ilişki kurmak suretiyle halkımızın gerçekleri öğrenme hakkına katkıda bulunmaktadır.``

AKP Bandırma İlçe Başkanı Eşref Kasapoğlu, Türk basınından sansürün kaldırılmasının 106. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

1908 yılında basından sansürün kaldırılmasıyla birlikte 106 yıldır 24 Temmuz`un Basın  Bayramı olarak kutlandığını ifade eden Kasapoğlu, ülkemizin ve ilçemizin gelişimi ve kalkınması, halkımızın bilinçlendirilmesi ve kamuoyunda gerekli hassasiyetlerin oluşturulmasında basının çok önemli katkılarının olduğunu söyledi.

Demokratik hayatın vazgeçilmez unsurlarından biri olan basının görevini en iyi şekilde yapabilmesi için toplumun tüm kesimlerinin gerekli desteği vermesi gerektiğini dile getiren Kasapoğlu, haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracı olan basın; demokrasinin gelişmesinde ve yaşamasındaki en önemli kurumlardan biri olduğunu vurguladı.

Kasapoğlu “Basın yayın kuruluşları doğru ve ilkeli görev anlayışıyla, kamuoyunu bilgilendirirken, nitelikli haberleri sayesinde yöneticiler ile halk arasında sağlam bir ilişki kurmak suretiyle  halkımızın gerçekleri öğrenme hakkına  katkıda bulunmaktadır. Şüphesiz ki doğru bilgilendirilmiş çağdaş bir toplum için basının güvenilirliği ve tarafsızlığı büyük önem arz etmektedir. Demokrasilerde dördüncü kuvvet olarak algılanan basının özgür olduğu kadar, doğru ve objektif bir yayın anlayışı içerisinde olması da bir o kadar önemlidir. Basının, sorumluluklarının bilinciyle hareket etmesi gerekir. Aksi takdirde basına ve gazetecilere olan güvenin azalması kaçınılmazdır”dedi.

Kasapoğlu, bu anlamlı günde büyük özveri ile çalışmalarını sürdüren, doğru, eksiksiz ve yansız haber veren, özel hayata ve kişilik haklarına saygılı tüm basın camiasının Basın Bayramını kutladığını sözlerine ekledi.



nuri
24.07.2014 10:39:01
Vallahimi.Kaç gazeteciyi işten attırdınız,sen ve senin gibiler basın özgürlüğü lafını ağzına alacak,en son kişilersiniz..

  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli