AK Parti Kontenjanlarını açıkladı

AK Parti Kontenjanlarını açıkladı

AP Parti Kontenjanlarını Esra Kılkışlı, Ahmet Edin ve Lütfiye Şevval Uysal olarak açıkladı.

AP Parti Kontenjanlarını Esra Kılkışlı, Ahmet Edin ve Lütfiye Şevval Uysal olarak açıkladı.

28 kişilik meclis listesini ardından bugün 3 kişilik Kontenjan listesini ilçe seçim kuruluna veren AK Partide Esra Kılkışlı ile Ahmet Edin, Öztaylan'nın 2004-2009 Başkanlık döneminde yol arkadaşları idi. Lütfiye Şevval Uysal ise Cumhur ittifakından MHP üyesi olarak kontenjanda yer aldı.

AK Parti'nin ilçe seçim kuruluna sunduğu 28 kişilik listede 3-Göksel Karlahan, 5- Oya Yücel, 6- Eşref Kasapoğlu, 8-Ramazan Yaşar, 12-Basri Ersan Kırbaş, 13-Sabri Külcü,  14-Orhan Özyurtlu, 17- Zeynep Özgün meclisin önceki dönemlerde görev almış isimlerdi.

AK Parti'nin 28+3 kişilik listesinde Esra Kılkışlı ve Lütfiye Şevval Uysal Kontenjan'dan kadın kotasında yer alırken asil listede kadınlara fazla şans tanınmadı. Başkan aday adayı Oya Yücel 5-sırada yer bulurken, Zeynep Özgün 17.ci sırada olması düşündürücü.

2019-2024 döneminde AK Parti gurubunu mecliste başarı ile savunan Oya Yücel ile Zeynep Özgün'ün 2024-2029 dönemi için değersizleştirilmeleri düşündürücü.

Biat kültürünün tavan yaptığı AK Parti saflarında şimdilik sızmalar, küsmeler konusunda ser, verilip, sır verilmiyor taki  eski Parti yönetimi ve Meclis üyesi iken daha sonra istifa edip, geçtiğimiz Ocak ayında yeniden partiye giriş yapan ve parti seçim stratejileri ve program  planlayıcı lığını üstlenen Mesut Tatlıdil'in kendisini listede görememesi üzerine alel tecel istifasını vermesi biat kültürünün su almaya başladığını gösterdi. 

Başkan Mehmet Doğan'ın 1. sıradan meclis listesinde yer alması parti kuralları içinde ilçe başkanlığından ayrılmasına neden oldu.

AK Partide bu görevi bir süre önce önemli bir rahatsızlık geçiren Başkan yardımcısı Fatih Tanbatar devraldı. Dolayısı ile AK Parti 2024-2029 hareketine başkanlık yapan Fatih Tanbatar 31 Mart sonuçlarına göre siyasi karıyerine boyut kazandırmış olacak.



Anahtar Kelimeler: Parti Kontenjanlarını açıkladı
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı