AK Parti Spor Çevresi ile buluştu

AK Parti Spor Çevresi ile buluştu

Bandırma`da, Spor üzerine beklentiler ve öncelikli projeler masaya yatırıldı.

AK Parti Bandırma Belediye Başkan adayı Recep şekerci, beraberinde Meclis üyesi adayları ile birlikte Bandırma`da yaşayan spor otoritelerini bir araya getirdi.

Bandırmaspor Başkanı Mehmet Kılkışlı ve bazı yönetim kurulu üyeleri, Amatör takımların Başkan, yönetim ve teknik adamları, Bandırmalı Hakem Temsilcileri ve bazı Hakemler, Müsabaka Gözlemcileri, Eski Futbolcular ve Basın mensuplarının hazır bulunduğu gecede Bandırma`nın dünden bugüne uzanan arterde spor geçmişi ile geleceği masaya yatırıldı.

AK Parti Bandırma Belediye Başkan Adayı Recep Şekerci kendi olanakları ile bugüne dek Bandırma`da birçok sportif amaçlı katkıları olduğunu, bugün kullanılmakta olan tesislerinde bundan önceki AK Partisi Belediye döneminde yapıldığını söyledi.

AK Parti Belediye Meclis Üyesi Adayı Yakup Ataş`ta AK Parti döneminde hayata geçirilen spor yatırımlarını anlattı ve Belediye Bünyesinde oluşturulacak komite ile 30 Marttan sonra tüm amatör kulüplerin ihtiyaçlarının bu oluşum sayesinde karşılanacağını söyledi.

Bandırmaspor Başkanı Mehmet Kılkışlı, Bandırma Beşiktaşlılar Derneği Başkanı Şeref Figen, Demirspor Başkanı Orhan Eltan, Hakem Temsilcisi Şükrü Aşan söz alarak beklentileri dile getirdiler.

AK Parti Belediye yönetim kademesinin 30 Mart mahalli seçim öncesinde önemli bir arter olan ve Bandırma gençliğinin geleceğini şekillendirecek Spor projeleri zaman zaman alkış topladı.

Özellikle Başkan Adayı Şekerci`nin öncelikli projeleri içinde Bandırmaspor`a yakışan bir otobüs`ün derhal bordo beyazlı ekibin emrine tahsis edileceğini söylemesi salondan büyük alkış topladı.

Bandırmaspor Başkanı Mehmet Kılkışlı, kaynak anlamında en büyük yardımı M. Cemal Öztaylan`ın yaptığını, Belediye destek olmadığı bir kulübün yaşam şansı bulunmadığını söyledi.

Başkan Kılkışlı, Bandırma Gençlik ve Spor Vakfı`na da değinerek Bugüne kadar Belediye Başkanlarının nezaketen Vakfa Başkan olduklarını fiziki olarak Vakfın Bandırmaspor`un mal ve mülklerinin korunması anlamında kurulduğunu, Vakıf senedine göre Kaymakam, Müftü, Belediye başkanı gibi isimleri şahıs değil mülki idarenin lideri oldukları için kurumsal anlamda üyeliklerinin bulunduğunu söyledi.

Kılkışlı, yapılacak ilk genel kurulda kim Belediye başkanı olursa olsun Vakfın Başına getirilmeyeceğiniz altını çizdi.

Bandırma Beşiktaşlılar Derneği Başkanı Şeref Figen ise soğuk salonlarda şeref dolu mazi çizdiklerini Milli takıma oyuncu yetiştiren bir kulüp olarak sahipsizlikten yakınıp 30 Mart`ta göreve kim gelirse gelsin Bandırma`ya mutlak bir spor salonu yapması gerektiğini vurguladı.

Gecede konuşan bir isimde mali olanaksızlıklardan kapanan Demirspor`un başkanı Orhan Eltan`dı.

Eltan`da, Bandırma Belediyesinde ulaşımdan kaldırılan otobüslerin Bandırmaspor`a sembolik fiyatla verilirken, kendilerine değerinde satıldığını, katkı olarak Belediye şantiyesinde tamiri yapılırken Dursun Mirza`nın talimatı ile bu katkının kaldırılması üzerine Otobüsü hurdaya vermek durumunda kaldıklarını söyledi.

- AK Parti  Bandırma Belediye Başkan adayı Recep Şekerci, konuşmalar ardından ikinci kez söz alarak yaşanan bu olumsuzlukları ortadan kaldırarak, kapanan kulüplerin son yönetimlerini bularak yeniden açılmalarını sağlayacaklarını, Kapalıspor salonu, yeni antrenman sahaları, bunlara paralel her kulübün tüzel kişiliğine ait duşlu, dolaplı soyunma odaları tahsis edileceğini söyledi.

AK Parti Meclisi üyesi Adayı Yakup Ataş ise Paşabayır`da Gen. Balcı çamlığının yeniden projelendirildiği burada oluşturulacak spor  tesisleri ile hem mahalle halkının rahat spor yapması, hemde kulüplerin bu alanda antrenman yapmalarının sağlanacağını kaydetti.

Ataş, Atasporu Güreş`e de yer verdi.  Tarihi Kırkpınar er meydanında Dededen toruna Başpehlivanlık unvanını Bandırma`ya taşıyarak kentin adını Güreş tarihine altın harflerle yazdıran Acar`lar ın Bandırma`nın en müstesna yerine heykellerinin dikilip en kısa zamanda Pehlivanlar otağı Erikli`de Geleneksel Güreşler düzenlenerek beş yıllık periyottan sonra Bakanlık tescili kazandırılarak bir Vefa eksikliğini gidereceklerini söyledi.

AK Parti`nin geniş perspektiften ele aldığı Bandırma`nın spor tarihine damgasını vuracak açıklamaları. sözcülerin kendi sözleriyle videolarımızdan izleyebilirsiniz.

 

 

 

 



Erhan Göçmen
18.03.2014 21:18:29
İlk kez bir başkan adayının spor ve de özellikle amatör kulüpler hakkındaki düşüncelerini öğrendik.Spor çeşitliliği olarak da kapalı salon ihtiyscın ortaya konulması bence çok ama çok önemliydi. Bu güne kadar hiç dillenedirilmeyen ama çağdaşlık denildiğinde mangalda kül bırakmayan yöneticilerimize umarım iyi bir örnek olurbu düşünceler. Evet çağdaşlık sadece slogan atarak değil toplumun olabildiğince bütün kanallarına hitap etmek ve de gerçekleştirmekle olabiliyor.Ben bir amatör sevdalısı olarak konuşulan tüm konuları not ediyor ve de takipçisi olacağıma söz veriyorum. Saygıolarımla

  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı