Aday Adaylığı Başvurusu Öne Çekildi

Aday Adaylığı Başvurusu  Öne Çekildi

AKP'de 21 Ekim olarak açıklanan aday adaylığı başvuruları 1 Ekim-1 Kasım`a çekildi.

AKP’de 21 Ekim olarak açıklanan aday adaylığı başvurusunun 1 Ekim-1 Kasım tarihleri arasında yapılacağı açıklandı.

AK Parti Manisa İl Başkanı Murat Baybatur, yaptığı açıklamada, Belediye Başkan aday adaylığı başvuru sürelerinde değişikliği gidildiğini söyledi.

Başvuru tarihinin 1 Ekim ile 1 Kasım tarihleri arasında olacağını duyurdu. AK Parti İl Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada ise “Dünkü AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında, AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu’ndan alınan yetkiye dayanılarak, 22 Ekim`de başlayacağı açıklanan adaylık başvuru tarihinin erkene çekilmesi kararlaştırıldı.``

 ``Yerel seçimlerde AK Parti`den aday adayı olacaklar, 1 Ekim - 1 Kasım arasında partiye başvuracak. AK Parti`nin de yerel seçimlere ilişkin temayül yoklamalarını ve anket çalışmalarını Kasım ayında tamamlaması öngörülüyor. AK Parti teşkilatlarında görevliler, aday adaylığı başvurusu yapmaları halinde teşkilatlardaki görevlerinden ayrılacak, bu durumdaki kişilerin 1 Kasım`a kadar istifa etmeleri gerekiyor.” denildi.

Öte yandan parti yönetiminin, 2 Ekim`de toplanacak Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı`nda istifa konusunu değerlendirerek, netleştireceği öğrenilirken, Kasım başında toplanması planlanan geleneksel AK Parti Kızılcahamam Kampı`nda da yerel seçim hazırlıklarına son halinin verilmesi öngörülüyor.

 




Anahtar Kelimeler:
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı