AK Partiden bakana UEDAŞ dosyası

AK Partiden bakana UEDAŞ dosyası

Camilerin ısınma bedellerini devlet ödesin




AK Parti Bandırma İlçe Başkanlığı camilerde ısınma amaçlı olarak kullanılan elektrik bedellerinin bakanlık tarafından karşılanmasına yönelik dosya hazırladı.

Hazırlanan dosya geçtiğimiz hafta içinde Bursa'da bir dizi gezi ve incelemelerde bulunan Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yılmaz'a ilçe başkanı Eşref Kasapoğlu tarafından teslim edildi.

AK Partiden bakana UEDAŞ dosyası
AK Parti Bandırma İlçe Başkanı Eşref Kasapoğlu konuyla ilgili yaptığı yazılı basın açıklamasında, Camilerde ısınma amaçlı olarak kullanılan enerji bedellerinin bakanlık bütçesinden aktarılan kaynaklarla ödenmesi konusunda hazırladığımız dosyayı geçtiğimiz hafta içinde Bursa'da bir dizi gezi ve incelemelerde bulunan Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'a teslim ettik” dedi.

Enerji bedellerini bakanlık ödesin

Yapılacak yeni düzenlemelerle camilerde ısınma amaçlı olarak kullanılan enerji bedellerinin bakanlık tarafından karşılanması gerektiğinin altını çizen Kasapoğlu, hayırsever vatandaşların destekleriyle ayakta durmaya çalışan cami derneklerin kendi kaynaklarıyla elektrik tüketim bedellerini ödeyebilmelerinin çok zor olduğuna dikkat çekti.

Kasapoğlu, aynı zamanda bakanlıktan UEDAŞ tarafından alınan açma kesme bedellerinin düşürülmesini ve elektriği kesme müeyyidesinin bu kadar kolay uygulanmamasını , yeniden açma işlemlerinin de daha hızlı ve seri yapılmasını, UEDAŞ'ta teknik ,araç ve gereç eksikliğinin biran önce giderilmesi, elektrik arızalarının hızlı ve etkin bir şekilde giderilmesini, periyodik olarak ışıklandırma sistemlerinin kontrollerinin sağlanmasını ve sokak aydınlatma  ışıklarının sabahları zamanında kapatılmasını ve enerji kaybının minimize ettirmelerini istediklerini sözlerine ekledi.

Kasapoğlu;önümüzdeki günlerde de Bandırma için çalışmalarını sürdürdüğümüz birkaç tane daha büyük hizmeti Bandırma`lılarla paylaşacaklarını belirtti.





Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı