Ak Partiden Şoförler Odasına Ziyaret,

Ak Partiden Şoförler Odasına Ziyaret,

AK Parti Bandırma İlçe Başkanı Eşref Kasapoğlu ve yönetim kurulu üyeleri Bandırma Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ali Acar'ı makamında ziyaret etti




AK Parti Bandırma İlçe Başkanı Eşref Kasapoğlu ve yönetim kurulu üyeleri Bandırma Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ali Acar'ı makamında ziyaret etti. Yaklaşık olarak 45 dakika süren ziyarette sektörün sorunları ele alındı.

-Acar araçların LPG tanklarına dikkat çekti

Ziyarette konuşan Başkan Acar ‘' LPG tanklarının 10 yılda bir değiştirilmesi yasal zorunluluktur. Değiştirilmeyen tanklar patlamaya hazır birer bombadan farksız. Bu konu üzerinde herkes üzerine düşeni yapmalı ve gerekli kontroller zamanında ve yerinde yapılmalıdır'' dedi.

- Çift Şoför uygulaması etkin denetlenmeli

Acar ‘'Yasalara baktığınız da çift şoför çalıştırma şartı getirilmiş, ama buna uymayan gerek firmalar, gerekse yolcu taşıyan, yük taşıyan kamyoncular, yolcu taşıyan otobüsler var. Bu tamamen denetim eksikliğidir. Biz bu denetimin de zamanında yapılmasını istiyoruz. Cezalandırılmasını istiyoruz. İnsan, canlıların en kıymetlisidir. Geri dönülmesi zor hatalara mehil verilmemesi gerekir” şeklinde konuştu.

-Acar Kazalara dikkat çekti

Acar Araçlarımız eskisine göre daha emniyetli, araç muayeneleri düzenli, fren sistemleri çok daha gelişmiş ve yollar duble yol olmasına rağmen bilhassa şehir içi kazalarda artış görmekteyiz. Burada ki sorun sürücülerimizin eğitiminde düğümleniyor. Araçlarını kurallara uygun sürmedikleri görülüyor. Şoför eğitimlerinin daha da arttırılması ve sürücü kurslarının daha etkin çalışması gerekir” dedi.

-Ticari Araç İşletmecilerine ÖTV ve KDV'siz araç

Acar devamında şunları söyledi ''Federasyonumuz ticari araç işletmecisi esnafların araçlarını yenilemeleri için bir kereye mahsus ÖTV ve KDV muafiyeti destek uygulamasını devletten talep etti. Yeni dönemde özellikle şoför esnafına yönelik bir defaya mahsus ÖTV ve KDV muafiyeti destek uygulaması paketinin çıkma ihtimali yüksektir. Destek uygulamalarından ancak esnaf sicil kaydı olanların yararlandırılacağı göz önünde bulundurularak, şoför esnafımızın sicil kaydı konusunda gerekli işlemleri yapması gerekmektedir” .

-Kasapoğlu'ndan Oda Başkanına teşekkür

AK Parti Bandırma İlçe Başkanı Eşref Kasapoğlu ise konuşmasında ''Bandırma'yı taşıyan cemiyetimizin hizmetlerinden memnunuz. İlçe Yönetimi olarak her zaman yanınızdayız. Bandırmaya kazandırdığınız tesisler ve kaliteli hizmetlerinizle de gurur kaynağımız oldunuz. Bu tür çalışmalarınızın Bandırmamız içinde artarak devamı sürdürmeniz büyük beklentimiz'' dedi.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı