Akçay Belediyesin`den 10 beceri kursu

Akçay Belediyesin`den 10 beceri kursu

Akçay`da hanımlar için açılan kış dönemi kültür-sanat ve el beceri kursları, on ayrı branşta sürüyor.




Akçay Belediyesi Kültür ve Sanat Evi çalışmaları kapsamında düzenlenen 2012-2013 kış dönemi kültür-sanat ve el beceri kursları, on ayrı branşta haftanın altı günü devam ediyor.



Akçay Belediyesi'nin Kültür ve Sanat Evi etkinlikleri kapsamında her yıl açtığı kurslar bu yılda devam ediyor. Özellikle kadınlara yönelik olarak on ayrı branşta Kasım ayında başlayan kurslar Haziran ayına kadar devam edecek. Kültür ve Sanat Evi bünyesinde özellikle kadınlara yönelik olarak Takı-tasarım Kursu, Ahşap Boyama Kursu, Ev Aksesuarları Kursu, Makrome yapım ve Örgü Kursu, Çini İşlemesi Kursu, Ebru Kursu, Yoga-Aerobik Kursu, Resim Kursu, THM Kursu ve Tiyatro Kursu olmak üzere haftanın altı gününe yayılan ve bir kısmı Halk Eğitim Merkezi destekli olan kurslar yetkin eğitmenler tarafından veriliyor.



Sosyal-Kültürel ve Sanatsal amaçlı düzenlenen bu kurslara çoğu kadın olmak üzere 250 ye yakın kursiyer katılıyor. Bu konuda bilgisine başvurduğumuz Akçay Belediye Başkanı Cahit İnceoğlu, Belediyemiz Kültür ve Sanat Evi etkinlikleri çerçevesinde her yıl sonbahar- kış aylarında bu kurslarımızı düzenliyoruz. Özellikle ev hanımlarımız el beceri kurslarımız sayesinde hem yeteneklerini geliştiriyor, hem de kursta öğrendikleri ile ürettiği obje ve hediyelik eşyaları satarak ev ekonomisine katkıda bulunuyor.  Öte yandan hem resim-müzik ve tiyatro gibi kurslarımız ile yeni yetenekler ortaya çıkarılıyor, hem de verilen konserleri, düzenlenen sergileri ve sergilenen oyunları halkımızla buluşturma olanağı buluyoruz.” dedi.





Anahtar Kelimeler: 0
  • Salı 25.3 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 30.7 ° / 12.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 23.2 ° / 11.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı