Akçay`da ilk kez

Akçay`da ilk kez

Zeytinli Belediyesi Tiyatro gurubu ‘Kasa Hırsızı' adlı oyunu ilk kez Akçay Belediyesi Sosyal Tesislerinde sahne aldı

Edremit ilçesine bağlı Zeytinli Belediyesi Tiyatro Grubunun Tiyatro Günleri için hazırladıkları ‘Kasa Hırsızı’ adlı oyunu ilk kez Akçay Belediyesi Sosyal Tesislerinde sahne aldı. Yazar ve yönetmen Figen Mete, “Tiyatronun en küçüğü 6, en büyüğü 75 yaşında olan tamamı yerli oyuncular yer aldı” dedi.

Edremit ilçesine bağlı Zeytinli Belediyesinin 2010 yılında başladıkları kültür ve sanat etkinliklerinden olan Tiyatro Grubunun Tiyatro Günleri için hazırladıkları trajikomik ‘Kasa Hırsızı’ adlı oyun ilk kez Akçay Belediyesi Sosyal Tesislerinde başarı ile sahnelendi.

Bu seneki Kültür ve Sanat Etkinliklerinden olan “Tiyatro Günleri”nde geçtiğimiz yıl sahnelenen ‘Kasa Hırsızı’ adlı trajikomik oyun ile toplumun ezilen kadınlarının hayatlarını trajikomik bir şekilde anlatan ‘Dünya Tersine Dönse’ adlı oyunu ile devam edeceklerini açıklayan Yönetmen ve Yazar Figen Mete, “2010 yılında başladığımız tiyatro çalışmalarını hız kesmeden devam ediyoruz. Zeytinli Belediye Tiyatrosunda en küçüğü 6, en büyüğü 75 yaşında olan tamamı yerli oyuncular, gösterdikleri performansla izleyiciden büyük alkış aldılar. Eserlerde oyuncularımızın başarıları bizleri bile şaşırtıyor. Kasa Hırsızı adlı oyunumuzu ilk kez Akçay Belediyesi Sosyal Tesislerinde sahneledik. Kasa Hırsızı adlı oyunumuzu turnelerle görücüye çıkaracağız, aynı zamanda da oyunumuzun film olarak çekilmesi yönünde bir teklif aldık. Buda bizi sevindirdi" dedi.

7 Aralık 2013 Cuma günü Edremit Şükrü Tunar Kültür Merkezi`nde, sahnelenecek olan ‘Kasa Hırsızı’ oyunu ve daha sonra da yakın ilçelerde görücüye çıkacağı bilgisini veren Yazar Figen Mete, “Kadın konulu ‘Dünya Tersine Dönse’ adlı oyunumuzu da, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü ve 27 Mart Dünya Tiyatro Gününde sahnelemek istiyoruz” dedi.

Figen Mete`nin yazıp yönettiği Kasa Hırsızı adlı oyunu Akçay Belediye Başkanı Cahit İnceoğlu` nun yanı sıra, Zeytinli Belediye Başkanı Hasan Arslan, Güre Belediye Başkanı Kamil Saka ve tiyatro severler izledi.

Belediye Başkanları Cahit İnceoğlu, Hasan Arslan ve Kamil Saka oyunun yönetmeni Figen Mete`yi başarılı sahne çalışması için çiçek vererek kutladı

Kasa Hırsızı adlı oyunda Alanur Erdoğan, Ali Yalçın, Cemre Mete, Döne Yıldırımer, Gülşen Özkan, Hacer Gürsoytrak, Hülya Kurt, İbrahim Pektaş, İsmail Eriş, Meral Azar, Mesut Eriş, Muhammet Gezer, Muhittin Alp, Nisa Zorlu, Serpil Türüdü, Volkan Zorlu Ve Yeliz Eriş yer aldı. Enver DOLGUN

 



  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı