Akil İnsanlara Protesto

Akil İnsanlara Protesto

Etimaden sosyal tesislerinde konuşan Akil insanlar heyetini protesto eden Bandırmalılara polis müdahale etti.




Akil insanlar heyetini protesto etmek isteyenlere polis müdahale etti.


Çözüm sürecini sivil toplum temsilcilerine anlatmak üzere Bandırma`ya gelen akil adamlar Marmara heyetinin toplantı yapacağı Etibor sosyal tesisleri önünde toplanan protestocu grup ve polis arasında arbede yaşandı. Toplantının lokalde yapılacağını öğrenen grup içeri girmek istedi. Bu esnada emniyet yetkilileri davetiyeleri olmayan grubu uzaklaştırmak istedi. İçeri girmekte direnen protestoculara çevik kuvvet müdahale ederek grubu uzaklaştırdı.

Etibor lokalinde sivil toplum kuruluşlu temsilcileriyle bir araya gelen heyet adına konuşan Mithat Sancar, hiçbir siyasi düşünde ve ideolojiyi savunmak için yola çıkmadıklarını söyledi.  Sancar, "Hükümet tarafından garanti aldık. Göreve başladığımızdan beri hükümet kanadından bir telefon dahi almadık. 94 gündür Kürt meselesinde can kaybı yaşanmıyor, şehit cenazesi gelmiyor. Bu çalışmalarımızı motive eden bir unsur" şeklinde konuştu.



"TEPKİ GÖSTERENLERİ ÖNEMSEMİYORUZ"

Bu süreçte komisyona görev yaptırmak istemeyen bazı grupların olduğuna dikkat çeken Ali Bayramoğlu, "Hakarete, şiddete dayalı toplantı yaptırmamaya çalışan kimi gruplar var. Onları siyaset içinde algılamıyoruz. Onların da küçük gruplar olduğunu, varlığımızı delil olarak kullanıp biraz seslerini oradan yükseltmeye çalıştıklarını görüyoruz. Dolaysıyla bu grupları siyaseten çok önemsemiyoruz" diye konuştu.

Prof. Dr. Mithat Sancar ise PKK`nın geri çekilme kararı almasının yapılan çalışmaların daha iyi anlaşılmasını sağlayacağını belirterek, "Önümüzdeki günleri daha iyi görmemize yardımcı olacaktır. Tarihi bir karar olarak değerlendiriyorum. Önümüzdeki günlerde bunun etkilerini her alanda göreceğimizi düşünüyorum" dedi.



VATANDAŞLA BULUŞMA İPTAL EDİLDİ

Kaymakamlık ziyaretinin ardından merkezde bulunan restoranda yemek yiyen Akil İnsanlar heyetini, Türkiye Gençlik Birliği mensubu bir grup, Türk bayraklarıyla protesto etti. Slogan atan gençler adına konuşan Tahir Köse, toplantıya Ak Parti yandaşları ve işadamlarının davet edildiğini iddia etti.

Protestoların devam etmesi üzerine Akil İnsanlar Heyeti ilçe merkezindeki bir kafede yapılacak olan vatandaşlarla buluşma toplantısını iptal etti.

Akil İnsanlar Grubu, sivil toplum örgütü temsilcileri ile Etibank Sosyal Tesisleri`nde bugün görüşecek.




nusred yılmaz
27.04.2013 18:14:43
bandırmada herkes akıllı olsun. bandırmada kimse kürtçülük bölücülük yapamaz.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı