Akıllı telefon seçme rehberi

Akıllı telefon seçme rehberi

Teknoloji odaklı e-ticaret sitesi incehesap.com´un rehber niteliği taşıyan önerilerini inceleyebilirsiniz

Yeni bir akıllı telefon almayı planlıyorsanız ancak hangi noktalara dikkat etmeniz gerektiğinden çok da emin değilseniz, teknoloji odaklı e-ticaret sitesi incehesap.com´un rehber niteliği taşıyan önerilerini inceleyebilirsiniz. İşlemciden kamera özelliklerine, batarya ömründen ekran boyutuna kadar 9 önemli konuya değinen incehesap.com ile ihtiyaçlarınızı karşılayacak doğru ürünü kolaylıkla bulabilirsiniz.

/resimler/2018-4/19/1415479389614.jpg

Mobil teknolojinin durdurulamaz gelişimi ile birlikte akıllı telefon modelleri de hız kesmeden çeşitleniyor. Hal böyle olunca piyasadaki sayısız telefonun arasından seçim yapmak da bir hayli zorlaşıyor. Yeni bir cihaz alınmadan önce teknik kriterlerin değerlendirilip, ihtiyaçların doğru analiz edilmesi gerektiğini belirten teknoloji odaklı e-ticaret sitesi incehesap.com, akıllı telefon satın alma rehberi ile tercih yapılırken göz önünde bulundurulması gereken tüm noktaları paylaşıyor.

/resimler/2018-4/19/1424220493439.jpg

Nasıl bir kullanıcı olduğunuzu analiz edin

Akıllı telefon tercihi yaparken en önemli çıkış noktasını kullanıcı alışkanlıklarının değerlendirilmesi oluşturuyor.Cep telefonunu yoğun iş istasyonu olarak, sosyal medya ağlarında aktif paylaşımlar yaparak, oyun oynayarak ya da sadece gelen aramalara ve mesajlara karşılık vererek mi kullanıldığının belirlenmesi önem taşıyor. Bunun yanında satın alınan telefonun ne kadar süre ile kullanması planlandığı da dikkat edilmesi gereken kriterlerden.

/resimler/2018-4/19/1425220807118.jpg

Bütçenizi belirleyin

Piyasada her bütçeye uygun bir cep telefonu bulmak mümkün. Burada önemli olan nokta ihtiyaçların doğru belirlenip, bütçe dahilinde uygun modeli seçebilmek. Çok sık kullanılmayacak, ilgi çekmeyecek ya da aplikasyon olarak telefona indirilip faydalanabilecek ekstra özellikler nedeniyle fazladan ödeme yapmaya gerek yok.

/resimler/2018-4/19/1427395341077.jpg

Yüksek performansa ihtiyacınızın olup olmadığına karar verin

Telefonda donma sorunlarının yaşanmaması ve telefondan yüksek performans alabilmesi için Ram miktarına dikkat etmek gerekiyor. Standart bir kullanıcı için 3GB Ram yeterli. Fakat güncelleştirmeleri, gelişen mobil teknolojileri ve kullanılan uygulama yoğunluğu da düşünülecek olursa 3GB?ın üzerinde bir Ram seçeneği olan model tercih edilebilir.

Telefondan iyi bir performans almak isteyenlerin dikkat etmesi gereken önemli özelliklerinden biri de işlemci. Uygulamalarının ve güncellemelerinin, performansı minimum seviyede etkilemesini isteyenler işlemcisinin en az 8 çekirdekli olmasına dikkat etmeli. Bunun yanı sıra yonga seti de dikkat edilmesi gereken bir diğer konu.

/resimler/2018-4/19/1428330185847.jpg

Düşük hafıza uyarısı görmek istemiyorsanız?

Günümüzde cep telefonlarının fotoğraf ve belge arşivi olarak kullanıldığı göz önünde bulundurulursa minimum 16GB kapasitesi bulunan bir cihaz iş görecektir. 16 GB´tan düşük kapasiteye sahip bir cihaz, artırılabilir hafızası olması koşuluyla tercih edilebilir.

/resimler/2018-4/19/1430013937534.jpg

Telefon boyutu sizin için ne kadar önemli?

Oyun oynayan, filmler izleyen, belgeler ve dokümanlar hazırlayan, e-kitap tercih eden ya da sıkça fotoğraf düzenleyen kullanıcıların geniş ekranlı bir model işini kolaylaştıracaktır. Tabii bunun yanında cihazın ergonomisi ve rahat tutuş özelliği de göz önünde bulundurulmalı.

/resimler/2018-4/19/1431005501285.jpg

Profesyonel manzara fotoğrafları, canlı selfie´ler için?

Net ve profesyonel görüntüler isteyenler, telefon kameralarının yüksek piksel, geniş lens açıklığı ve çift objektif gibi özelliklerini baz alması avantaj sağlayacaktır. Göz önünde bulundurmanız gereken bir diğer özellik de objektifin diyafram değeri. Diyafram değeri ne kadar düşükse o kadar net fotoğraflar elde edilebilir. Bu doğrultuda minimum 12 MP kameraya sahip bir cep telefonu kullanıcıların temel fotoğraf ihtiyaçlarına cevap verebilir.

/resimler/2018-4/19/1432455503367.jpg

Batarya kapasitesine dikkat!

Her ne kadar portatif ve pratik kullanımlı powerbank´lar yaygınlaşmış olsa da ya da şarj aleti modelleri iki farklı standarda ulaşmış ve kolay bulunabilir olsa da cep telefonunun batarya kapasitesi oldukça önemli. Gün içinde yarı yolda kalmak istemeyenler batarya kapasitesinin minimum 3000 mAh olmasına dikkat etmeli.

/resimler/2018-4/19/1435472069345.jpg

İthalat garantili cihazlar kafanızı karıştırmasın

Aynı marka ve model cep telefonu daha uygun fiyata karşınıza çıktıysa büyük olasılıkla ithalatçı firma garantili bir ürüne bakıyorsunuzdur. İthalatçı firma garantili ürünlerde teknik servis hizmetleri firmanın bünyesinde ya da anlaşmalı olduğu teknik hizmetler servislerinde veriliyor. İthalatçı firma garantili ürünlerin, servis sonrası hizmet, garanti süresi, garanti kapsamı konularında distribütör garantili ürünlerden herhangi bir farklılığı bulunmuyor. Aradaki fiyat farklılığının nedenini ise ithalatçı firmanın düşük kar marjları ile satış gerçekleştirmesi oluşturuyor.

İhtiyaçlar göz önünde bulundurarak doğru telefonu satın almak için incehesap.com´un farklı özelliklere göre sınıflandırma yaptığı cep telefonu kategori sayfasını ziyaret edebilir ve tüm alternatifleri inceleyebilirsiniz.

incehesap.com hakkında:

Bilişim sektöründe uzun yıllar boyunca elde edilen bilgi ve tecrübe birikimiyle 2008 yılında kurulan incehesap.com, bilgisayardan cep telefonuna, gaming unsurlarından beyaz eşyaya kadar 100´ü aşkın kategoride yaklaşık 5 bin teknoloji ürünü sunmaktadır. Uygun fiyatlarla sunduğu kaliteli hizmeti, hızlı ve güvenilir alışveriş politikasıyla birleştirerek ayrıcalıklı bir e-ticaret deneyimi yaşatan incehesap.com, müşteri memnuniyetini de en üst seviyede tutmayı hedeflemektedir.



Anahtar Kelimeler: Akıllı telefon seçme rehberi
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli