Akın BGC’de

Akın BGC’de

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın: “Bu zamlar derhal geri alınmalı”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Bandırma Gazeteciler Cemiyeti’ni (BGC) ziyaret etti.

Siyasi iktidarın enerji politikası olmadığını, enerjiyi şirketler ve enerji lobilerine teslim ettiğini belirten Akın, “Bu iktidar, milleti elektrik faturaları ile çarpıyor” dedi.

Enflasyonun ve yapılan zamların vatandaşları ezdiğini vurgulayan Akın, “Bu zamlar, derhal geri alınmalıdır. Ülkeyi bu duruma, bu siyasi iktidarın yanlış ekonomi politikaları getirdi. Kendileri en küçük bir fedakârlık yapmıyor. Tüm fedakârlığı vatandaş yapıyor.” diye konuştu.

Siyasi iktidarın, ülkenin içinde bulunduğu ekonomik durumu gözlerden uzaklaştırmak için gündem değiştirme çabalarına da vatandaşların artık aldanmadığına işaret eden Akın, şunları aktardı:

“Bu iktidarın ülkeye yapacağı en büyük iyilik, sandığı milletin önüne getirmektir. Siyasi iktidar seçimden hiç korkar mı, seçimden kaçar mı? Ama bunlar, seçimden kaçıyorlar. Çoğu gitti, azı kaldı. Millet ittifakı olarak iktidara gelerek ülkenin bu kötü gidişine son vereceğiz.”

EDİNCİK MERASI EDİNCİKLİLERİNDİR

Edincik merasını Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ni ele geçirmesine izin vermemek için girişimlerinin sürdüğünü belirten Akın, “Bu mera Edincik’indir. Bu konuyu çok yakından izliyorum” dedi.

SARI’NIN HUKUK MÜCADELESİ

İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden alınan Erdek’in önceki belediye başkanı mimar Hüseyin Sarı’nın hukuk mücadelesini sürdürdüğüne dikkati çeken Akın, şu değerlendirmede bulundu:

“Hüseyin Bey, haklı olduğu bir mücadeleyi her çeşit siyasi düşünceden uzak bir şekilde, hukuki zeminde sürdürüyor. Gerçekten saygı duyulacak bir mücadelede veriyor. Önceki gün, Erdek’te kendisini ziyaret ettim. İnanıyorum ki, bu hukuk mücadelesini mutlaka kazanacak. Çünkü görevden alınmasını gerektiren hiçbir durum ortada yoktur.”

“Millet İttifakı” olarak seçimi kazandıktan sonra beldeleri yeniden kurup, köy tüzel kişiliklerini yeniden yaşama geçireceklerini belirten CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, konuyla ilgili hazırlık çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti.

Akın, ortam ve koşullar uygun olduğu takdirde, partilerinin milletvekilliği ve belediye başkan adaylıklarının ön seçimle belirlenmesinden yana olduklarına işaret ederek, “Bildiğiniz gibi ben de ön seçim sonunda milletvekili adayı olarak seçime girip, milletvekili olmuştum” dedi.

Akın, Samsun’da Atatürk anıtına saldırı olayını da, “İhanet, vefasızlık ve şerefsizlik olarak değerlendirdi.

“Bandırma Manşet” ve “Velhasıl Gazetesi” tarafından canlı yayınlanan söyleşinin ardından Bandırma Gazeteciler Cemiyeti, CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın’a bir plâket verdi.   ÖNDER BALIKÇI



Anahtar Kelimeler:
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı