Akın;"Adaların turizmdeki payı arttırılmalı"

Akın;

Avşa Turizm derneği Başkanı Metin Akın Adaların beklentilerini anlattı.

Avşa Turizm Derneği Başkanı Metin Akın, Erdek ve adalar turizminin birbirlerine rakip değil, bir buketin içindeki çiçekler gibi düşünülmesi, koordineli biçimde değerlendirilmesi gerektiğine işaret etti.

Marmara ve Avşa adalarının yanı sıra Erdek ve Bandırma´nın da altyapı sorunları bulunduğuna dikkati çeken Akın, ?Bunların başlarında kanalizasyon geliyor. Derin deşarj sistemi ile denize kanalizasyon verilmesinden mutlaka vazgeçilmesi ve gerçek bir arıtma tesisi kurulması gerekiyor. Zaten devletin çıkardığı yasa gereğince deniz ve su kenarlarına kıyısı bulunan belediyelerin arıtma tesisi yapmaları zorunlu?? dedi.

/resimler/2019-1/26/1348324557680.jpg

AVŞA TURİZM DERNEĞİ BAŞKANI METİN AKIN, GAZETECİ ÖNDER BALIKÇI İLE KONUŞTU.

Devletin acilen Avşa ve Marmara adalarını turizm ve kültür alanı kalkınmasında öncelikli bölge ilan etmesi gerektiğine dikkati çeken Akın, şu değerlendirmede bulundu:

?Adaların yakınlarında sanayi tesisleri kurulmasını doğru bulmuyorum. Çünkü turizm ile sanayinin yan yana bulunması doğru değildir. Devletin, bu konuda karar alırken mutlaka turizmcilere danışması gerekir ama ne yazık ki danışılmıyor. Adaların, yalnız yaz aylarında değil, kışın da yaşanılır duruma getirilmesi gerekir. Bu adalarda yazlıkları bulunan vatandaşların kışın da burada oturması sağlanmalı. Adaya yalnız yolcu taşımacılığına yönelik bir ulaşım ağı da kurulmalı. Çünkü özellikle Avşa Adası, özellikle yaz aylarında araç yükünü karşılayamaz duruma geldi.? Önder BALIKÇI



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli