Akova;"Eksen kayması yok, İnsan odaklı öncelikler var"

Akova;

Akova Milletvekili aday adayı olduğunda ise halen CHP il meclisi üyesi olduğunu kaydetti.

Video / Haber Zeki KARADENİZ

CHP milletvekili adayı Av.Ayşe Nedret Akova Güney marmara eksenindeki bölge ziyaretlerinin Bandırma ayağında bir basın toplantısı gerçekleştirdi.

CHP ilçe başkanlığındaki basın toplantısında ilçe başkanı Ercan Akyazar Kadın komisyonu başkanı ve üyeleri yanı sıra bazı parti meclisi üyeleri ve ilgenel meclisi üyesi İsmet Koçyiğit hazır bulundu.

Akova öncelikle kendisini tanımlayan açıklamasında, Ötgütün her katmanında aktif olmanın yanı sıra ADD ve balıkesir barosu gibi toplumsal dinamiklerin önemli demokratik kuruluşlarında görev aldığını, ayrıca Körfez`de kadınları örgütleyerek üretken olmaları noktasındaki projeleri bulunduğunun altını çizdi.

Akova Milletvekili aday adayı olduğunda ise halen CHP il meclisi üyesi olduğunu kaydetti.

Akova Genel seçim çalışmalarını Erdek ve Gönen`den sonra devam ettirdiği Bandırma da da bir dizi çalışması olduğunu belirterek proğramının yarınki bölümünde Manyas ve köylerinin olduğunu söyledi.

CHP milletvekili adayı Akova partisinin insan odaklı proğramı çerçevesinde, yaşamsal önceliklerin bulunduğunu belirterek, bunların Tarım ve Hayvancılık`tan,Saglığa, çalışma hayatından, Emekliye, Sanayicisinden, Hukukuna, Eğitiminden yerel yönetimlerine bir dizi proje olduğunu söyledi.

Akova özellikle Balıkesir`in siyaseten uzun yıllar bakan çıkartamamış olmasından kaynaklanan hizmetteki geri kalmışlığın ele alınacağını, bu nedenle CHP nin listesinde yer alan 8 arkadaşınında bakan düzeyinde kimlik ve kişiliğe sahip isimlerin olduğunu söyledi.

Akova Ergenekon sanıklarının CHP listelerinde yer almasındaki soruya ise 3 yıldır tutukluluk halinin devam ettiği kimselerin hakkında hala dosya hazırlanamamasının hukuk zafiyeti olarak gördüğünü belirterek `` Hukuk birgün herkeze lazım olabilir, Bizim düşüncemiz bu isimleri Parlomntota taşıyarak yarğı mağfiyetine sığındırmak değildir.``

`` Bu isimler suçlu bulundukları takdirde zaten milletvekili olsalarda hüküm giymelerine bir mani hal yoktur, Kaldıki biz CHP adayları,Milletvekilliği başvurularımızı yaparken, Dokunulmazlık haklarımızın kaldırılması noktasında taahhütte bulunduk`` dedi.

Akova`nın toplantısında zaman zaman söz alan ilçe başkanı Ercan Akyazar`da, AKP iktidarının Balıkesir de zafiyet yaşadığını, Örneğin buğün Balıkesir`deki Başbakan`ın Mitinğine Etimaden işçilerinin toplu olarak götürülmesinin gayri yasal bir davranış olduğunu söyledi.

Meydanlara çekilen araçların dolmadan hareket ettiklerini, Vatandaşın AKP söylevleri ve Mitinğlerine de itibar etmediğinin göstergesi olduğunu söyledi.

 

 



Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı