``AKP BALIKESİRLİ ÇİFTÇİYİ KADERİNE TERK ETTİ``

``AKP BALIKESİRLİ ÇİFTÇİYİ KADERİNE TERK ETTİ``

Havutça Kredi borçlarının söz verildiği halde neden ertelenmediğini sordu






CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, Balıkesir çiftçisinin kredi borçlarının ertelenmesi taleplerini 2 hafta önce Başbakan'a ilettiğini, AKP Genel Başkan Yardımcısı Edip Uğur'un 14 Eylül 2012 tarihinde doğal afetler nedeniyle yapılacak borç ertelemesi kapsamında Balıkesir'in de yararlandırılacağı yönünde bir açıklaması olduğunu anımsatarak, Balıkesirli çiftçi feryat ediyor. Daha ne kadar bekleyecekler. AKP hükümeti bu kadar zamandır neyin çalışmasını yapıyor? Görülüyor ki AKP Balıkesirli çiftçiyi kaderine terk etti” dedi.

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, Balıkesir'de çiftçilerle, ziraat odaları yönetimleri ile yaptığı bir çok görüşme sonrasın da çiftçilerin bu taleplerini 21 Eylül 2012 tarihinde Başbakan'a ilettiğini anımsattı. Başbakan'a Balıkesirli üreticilerimizin talepleri ivedilikle Bakanlar Kurulu toplantısında ele alınmalı, 2012/3570 Sayılı Bakanlar Kurulu Kararı'na ek olarak Balıkesir'in de içinde bulunduğu 21 ilin çiftçilerini kapsayan ve diğer olumsuz iklim koşullarını da içine alan ek bir kararname çalışması yapılmalıdır” dediğini belirten Havutça, AKP Genel Başkan Yardımcısı Edip Uğur'un da sözünü hatırlattı. Havutça, Edip Uğur'un 14 Eylül 2012 tarihinde doğal afetler nedeniyle yapılacak borç ertelemesi kapsamında Balıkesirli çiftçilerin de yararlandırılacağını söylediğini belirterek, Sayın Uğur çalışmaların son aşamaya geldiğini söylemişti. Çiftçinin her geçen gün sıkıntısı artıyorken ne bekleniyor. Balıkesirli çiftçi feryat ediyor. Daha ne kadar bekleyecekler? AKP hükümeti bu kadar zamandır neyin çalışmasını yapıyor? Görülüyor ki AKP Balıkesirli çiftçiyi kaderine terk etti” diye konuştu.

Milletvekili Havutça, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün Eylül ayında yayınladığı Haziran-Ağustos ayları kuraklık haritasında acil durum” uyarısı bulunduğunu, Ekim ayında yayınladığı haritada ise kuraklığın normale döndüğünün gözlendiğini söyledi. Havutça, Balıkesir ve ilçelerinde yaptığı incelemelerde çiftçilerin sadece kuraklıktan değil, aşırı sis, aşırı lodos ve yağmurların beklenen zamanlar dışında yağması gibi olumsuz iklim olaylarından etkilendiklerini ve bu nedenle borç ertelenmesi hakkında yararlanmak istediklerini sözlerine ekledi.




aliş
7.10.2012 15:16:44
iktidar çiftçiyi yok sayarak ziraat odalarını aidat odaları yaptı sesi soluğu çıkmayan korkak oda başkanları sayesimnde esarete mahkum olmuş topluluk oldu çiftçiler bizi bir savunan bir tek CHP var sağolsun diğer muhalefet partileri iktidarın yandaşı haline geldi gübre ve mazot fiatları fahiş şekilde arttı tarım kesimi bankalrın kuklası haline geldi

Anahtar Kelimeler: 0
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli