AKP Basın açıklaması

AKP Basın açıklaması

Öztaylan, BOR'cu muhaliflere yüklendi




AK Parti Balıkesir Milletvekili Cemal Öztaylan, geçtiğimiz günlerde Petrol İş Lokalinde borlarla ilgili açıklama yapan CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça ve Sedat Pekel'e tepki gösterdi.

Havutça ve Pekel'in iddia ettiği gibi bor madenlerinin özelleştirilmesinin söz konusu olmadığına dikkat çeken Öztaylan, Devletinilgili kurumları bor özelleştirilmeyecek diyor, sendika temsilcileri çıkmışkendi kafalarına göre niyet okuyup siz özelleştireceksiniz diyorlar. Buradantekrar söylüyorum borların özelleştirilmesi diye bir şey yoktur” dedi.Havutça'nın Son on yıl içerisindeki tüm olumsuz koşullara rağmen borişletmeleri halen karlılıklarını korumaktadır. Dünya bor rezervlerinin yüzde73′ü ülkemizdedir. Eti Maden'e bağlı bor işletmelerinin hemen hepsi karlıkuruluşlardır. Dünya bor talebinin yaklaşık yüzde 40′ını Eti Maden, yüzde27′sini RT Borax, yüzde 33′ünü de diğer üreticiler karşılamaktadır'' şeklindekiaçıklamalarına da değinen Öztaylan, Havutça'nın iyi bir hukukçu olabileceğini ancak iyi bir ekonomist olmadığını söyledi.

-Ekonomi ve matematik bilmiyor,..

Öztaylan, Eti Maden'in bor satışları yıllık 2 milyon toncivarında gerçekleşmekte ve ülke ekonomisine yıllık yaklaşık 850 milyondolarlık gelir getirmektedir. Öyleyse Havutça'nın hesabına göre dünya borpazarı 2,125 milyar dolar oluyor. Yani tamamını biz satsak ülkeye 2.125 milyardolar gelecek değil mi? Havutça,2.125 milyar $'ın Türkiye'nin kurtuluşu dergibi bir iddiası var. Havutça hukukçu ama matematiği bilmiyor, hele ekonomiyihiç bilmiyor, anlamıyor da” dedi.

-CHP'li belediye yatırıma engel oldu,..

CHP Bandırma Belediyesinin Eti Maden Genel Müdürlüğütarafından ilçeye yapılacak yatırımların önünü kestiğini öen süren Öztaylan, Bandırma Belediye'sinin olumsuz görüş vermesinden dolayı genel müdürlüğün Bandırma'ya yapacağı yatırımları Emet ve Kırka'ya kaydırdığını söyledi. EtiMaden'in 2023 yılına kadar bor kimyasalları üretim hedefinin 5.5 milyon tonolduğunu açıklayan Öztaylan, 2.5 milyar dolarda satış gelirinin ön görüldüğünü söyledi.

-Kayan'a Güner hatırlatması,..

Kayan'ın düzenlediği eylemlerle CHP'nin lokomotifi olduğunu öne süren Öztaylan, Eti Maden'deki yatırımları görmeyenlerin bu davranışlarıyla işletmeye zarar verdiklerini öne sürdü. Kayan'ın tutum ve davranışlarının dönemin Genel İş Sendikası Bandırma Şube Başkanı Mertkan Güner ile örtüştüğünüdile getiren Öztaylan Başkanlığım döneminde Mertkan Güner ile işçi maaşları konusunda 120 TL olarak anlaştık, çark etti. 200 TL'ye anlaştık çark etti. 250TL anlaştık çark etti. Çünkü işin içinde başka işler vardı. O dönemlerde de CHP, Pekel ve Havutça onlara destek vermiyor muydu? Veriyorlardı. Şimdi de Kayan'ı destekliyorlar. Tarih kesinlikle tekerrürden ibarettir. Petrol İş Sendikası Başkanı Kayan'ı bu oyunlara alet olmaması konusunda uyarıyorum.Kendisi açıklamalarında siyasetten uzağız diyor ancak siyasetin ta göbeğinde bulunuyor” şeklinde konuştu.

-Eti Maden hedefleri olan bir kurum,..

Ben yıllardır Eti Madenin KİT altkomisyon başkanlığını yapıyorum, kurumun ne kadar fedakarca ve gönüllülük ilkesi ile çalıştıklarını ve 10-15 yıllık uzun projeksiyonlarla planlamalar yaptıklarını biliyorum. Hedefleri olan ve Borun kıymetini bilen bu kuruma bizde hükümet olarak her türlü desteği veriyoruz. Havutça'nın, CHP genel merkezine gelerek parti yöneticilerine sunum yapan ve çeliğe verilen 3 cc bor ile çeliğindeğerini 10.000 $'lara çıkartan bilim adamını da tüm kamu oyu gibi ben de Eti Madende çok merak ediyoruz” dedi.

-Havutça'nın Hukuk yorumu sınıfta kaldı,..

Havutça'nın Bor yasası yorumuna da değinen Öztaylan;”Havutça engin hukuk bilgisiyle kanun teklifi ve gerekçesini okuyup ve arkasından yürütmeyi bile Bakanlar Kuruluna vermemişler, bu yetkiyi  ilgili Genel Müdürlüğe veriyorlar diye biryorum yapmış. Diyelim ki kanun teklifi dediği şekilde yasalaştı. Genel Müdürlük mü Bor'u özelleştirecek” şeklinde konuştu.





Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false