AKP bu kez Pekel`i Cami kapatmakla suçladı

AKP bu kez Pekel`i Cami kapatmakla suçladı

Temelini birlikte attıkları Yunus Emre Camisinin fiziki inşaatının mühürlenmesi AKP yi ayağa kaldırdı.





Paşakonak mahallesi 118.sokakta yapımı devam eden Yunus Emre camisinin Belediye tarafından mühürlenmesi AKP lileri çileden çıkarttı.
AKP ilçe başkanlığı yayınladığı basın bülteni ile kararı sert bir dille eleştirirken, Belediye başkanı Pekel ayni süratle verdiği yanıtta İbadetin engellenmediğini söyledi.

İşte AKP nin basın bildirisi



CHP`li Belediye Ramazanda Cami Mühürledi!..


AK Parti Bandırma İlçe Başkanı Eşref Kasapoğlu'ndan, Paşakonak Mahallesi 118. Sokakta bulunan Yunus Emre Camiini Ramazan ayında Mühürleyen  CHP`li Belediye`ye tepki.


Kasapoğlu;"Bandırma Belediyesince Ramazan davulunun yasaklanmasının kamuoyunda tepkileri devam  ederken, adeta yaptığından cesaret alırcasına, Bandırma Belediyesinin yeni bir skandala imza atarak Ramazan ayında ibadete açılan camiyi ertesi gün jet hızıyla ibadete kapatmasını kabul etmemiz mümkün değildir" dedi

CHP aslına dönüyor!,,,

Bandırma'da Ramazan ayında davul çaldırmayan CHP`liBelediyenin, davul krizi çözülmeden ikinci bir skandala imza atmasının CHP`ningenlerine mahsus bir durum olduğunun altını çizen Kasapoğlu devamında şunlarısöyledi "CHP nin tarihine baktığınızda ezana, camiye ve para üzerindeki Atatürk'ün resimlerine karşı özel bir tavırlarının olduğunu göreceksiniz. CHP'nin özünde bunlara hazımsızlık vardır”

İşte CHP'nin cami karnesi,,,

Kasapoğlu devamında "1926-1950 yılları arasında hükümette bulunan CHP'nincami karnesinden bazı kesitleri kamuoyunun takdirine sunuyorum.

1-iktidarları döneminde 513 cami satıldı

2- iktidarları döneminde 1070 mescit kapatıldı

3- iktidarları döneminde 327 cami arsası satıldı

4-15 teşrinisani 1935 tarihli ve 2845 sayılı camilerin satılması kanunun yayımlamışlardır.

Kiliseler, manastırlar, imaretler ve birçok hayratvakıf taşınmazları Sosyal Demokrat ve Halkçı olduklarını iddia eden CHP tarafından satılmıştır, kiraya verilmiş veya yıkılmıştır" şeklinde konuştu.

AKP BANDIRMA İLÇE BAŞKANLIĞI


BAŞKAN PEKEL'DEN YANIT GECİKMEDİ


Bandırma Belediye Başkanı Sedat Pekel de, gelen tepkiler üzerine açıklama yaptı. Pekel, yapılan uygulamanın, inşaatın yapı denetim firması ile ilgili olduğunu, caminin kapatılması söz konusu olmadığını söyledi.

Cami inşaatının yapı denetim firması olan Balıkesir Yıldız Yapı Denetim firmasının faaliyetlerinin, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından durdurulduğunu dile getiren Pekel, "Bakanlığın bu kararı üzerine, Balıkesir İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından yazılan bir yazıda, Balıkesir Yıldız Yapı Denetim sorumluluğunda olan inşaatların devam edebilmesi için, inşaat sahiplerinin yeni bir yapı denetim firması ile anlaşmalarına kadar yapım çalışmalarının durdurulması istenmiştir. Bu durdurma kararını uygulama görevi de belediyeler tarafından yerine getirilmektedir. Söz konusu yazı doğrultusunda, Balıkesir Yıldız Yapı Denetim firması tarafından yapı denetimi yapılan kentimizdeki 82 inşaatla ilgili durdurma işlemleri belediye tarafından yapılmaktadır" dedi.



CAMİDE İBADET ENGELLEMEYECEK


Pekel, Yunus Emre Camiinin yapı denetim firması da Balıkesir Yıldız Yapı Denetim firması olması nedeniyle, prosedürü tamamlamak için caminin kullanımını engellemeyecek bir bölümüne durdurma ile ilgili işlemi yapıldığını kaydederek, "Cami inşaatı tamamlanma aşamasına geldiğinden, birkaç gün içinde iskan işlemleri de başlatılacaktır. Yapılan bu işlemin, caminin kapatılması ya da ibadetin engellenmesi ile hiçbir ilgisi yoktur. Konuyla ilgili yapılması gereken resmi işlemlerden ibaret olan ve yanlış anlaşılan bu uygulama, caminin kullanımını engellememektedir" dedi.






sakir
27.07.2012 16:33:34
Siyâset, belli bir toplumda çatışma halinde olan çıkarların uzlaştırılması faaliyetidir. Bu uzlaştırma faaliyeti ise yönetim erkinin elde bulunması ile gerçekleşir...camur at izi kalsın degildir.herşeyin içeriği vardır neden bu içerikleri öğrenmeden sorusturmadan kulaktan duyma ondan bundan duyma sözlerle siyaset yapmaya bıkmadınız mı?Başkanın acıklamaları yetmediyse üst makamlardan öğrenin bari..

mirsad
27.07.2012 19:43:24
caminin camiye benzer bir tarafı var sankide.kilisevari bir camiyle karşıkarşıyayız.cami böylemi olur.yazıklar olsun

İsmail Koçyiğit
27.07.2012 21:49:48
Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde,emperyalistlere yedi düvele karşı savaşarak bu ülkede ezan okunmasını namaz kılınmasını sağlayanlara kindarlar gibi iftiralarda bulunmaya utanmıyormusunuz.Siz bu partiden meclis üyesi oldunuz o zaman neden oldunuz.Bugün herkes ibadetini özgürce yapıyorsa bu insanlara teşekkür etmeniz gerekmezmi.İşiniz gücünüz kuru iftira ve yalan.Mubarek günlerde günah işleme.

hüseyin üstün
28.07.2012 01:57:38
CHP NİN ZİHNİYETİ NE BEKLERSİN. ÖNCE RAMAZAN DAVULU SONRA CAMİ KAPATMA. BUNLAR İKTİDARDA OLSALAR SABAH VE YATSI EZANINI DA YASAKLARLAR. AMA GÜÇLERİ BUKADAR...

Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli