AKP EMEK DÜŞMANI

AKP EMEK DÜŞMANI

Havutça, AKP döneminin en önemli klasiği belki de emek dünyasında yarattığı tahribattır.




CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça TBMM Genel Kurulu'nda görüşülmekte olan Posta Hizmetleri Kanunu Tasarısı'nın 25'inci maddesinde değişiklik öngören önerge üzerine yaptığı konuşmada AKP hükümetinin emek düşmanı bir iktidar olduğunu söyledi.

Havutça, AKP döneminin en önemli klasiği belki de emek dünyasında yarattığı tahribattır. Bakın, siz iktidara geldiğinizde Türkiye`deki sendikalı işçi sayısı 2 milyon 650 bindi, bugün Türkiye`deki sendikalı işçi sayısı sadece 650 bin ve Türkiye`de yaşayan emek dünyasında 4/C, 4/B, sözleşmeli istihdam, taşeron istihdam diye diye emek dünyasında tam bir emek-köle cenneti yarattınız. Böyle bir Türkiye`de sosyal devletten, sosyal adaletten söz edilebilir mi? Böyle bir adalet adı Adalet ve Kalkınma Partisi olan bir siyasi partinin adalet anlayışıyla hangi ölçüde örtüşüyor? Böyle bir adalet dünyanın neresinde var?” diye konuştu.


Bandırma Şeker Piliç mağduru işçilerin TBMM'ye gelerek hak aradığını ifade eden Havutça, bir yıl önce Balıkesir`de beyaz et sektöründe sorunlar olduğunu eğer önlem alınmazsa iflasların kaçınılmaz olacağını dile getirdiklerini belirterek şunları söyledi:   Ancak ne yazık ki sesimiz buradan yeterince duyulmadı ki bölgede, sektörde iflaslar art arda gelmeye başladı. Önce Şeker Piliçte iflas yaşandı. Tam 1.200 işçi kardeşimiz ekmeğinden, aşından oldu. Bu insanlar şu anda işsiz durumda ve ne yazık ki eften püften gerekçelerle Çalışma ve İŞKUR`un mazeretleriyle işsizlik ödeneği bile alamamaktadırlar. Üniversitede okuyan çocuklarına ekmek getirememektedirler, harçlık verememektirler. Ben, buradan Çalışma Bakanına ve Ekonomi Bakanına seslenmek istiyorum. Türkiye`de çok önemli bir istihdam yaratan ve Balıkesir olarak beyaz etin yüzde 25`ini üreten bir iliz ve bölgede 20 bin insan karnını bundan doyuruyor. Bu işçilerin ekmeğine, aşına eğer biraz saygınız varsa onların derhâl oraya müdahale ederek Hükümetin gereken desteği acilen vermesi gerekiyor”.

Posta Hizmetleri Kanun tasarısının da emek-köle cenneti yaratacağını vurgulayan Havutça, AKP milletvekillerine seslenerek, Değerli milletvekilleri, eğer biraz vicdan varsa, biraz emeğe saygı varsa Türkiye`nin bu tablosu karşısında gerçekten adaletin gözlerinin kör olması lazım. Ne yazık ki şimdi de PTT Yasası`yla getirmeye çalıştığınız tam tamına da bu. Yani, o fabrikalara baktığınızda dolar mı görüyor sizin gözleriniz? Yani böylesine mi iş adamları gözleri dönmüş bir şekilde saldırıyor? Yine, işçiler ayakta, PTT çalışanları ayakta, sokaklarda ve bunu görüyorlar. Bakın, 27.317 sözleşmeli personeli, 789 işçiyi, 8.644 taşeron firma işçisini, toplam 37.819 çalışanı köle yapmak için gayret ediyorsunuz, bu tasarının amacı bu. O nedenle, gelin, bu hataların, bu kusurların önüne geçelim” diye konuştu.










Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı