``AKP halkı silindir gibi eziyor”

``AKP halkı silindir gibi eziyor”

Avşa`da esnafı ziyaret eden CHP milletvekili Namık Havutça ``Yaz sezonu bitti. Esnaf kepenk kapatma noktasında kan ağlıyor.``






CHP Balıkesir Milletvekili ve İçişleri Komisyonu Üyesi Namık Havutça Avşa adasında halkla buluştu.

Avşa adasındaki esnafın sorunlarını dinleyen Havutça, Burada yaz sezonu bitti. Esnaf bu sezon da kan ağlandığını anlatıyor. Esnaf kepenk kapatma noktasına gelmiş. AKP'nin politikaları buradaki halkı silindir gibi eziyor” dedi.
CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça Avşa adasına giderek halkla buluştu. Havutça beraberinde CHP İl Genel Meclis Üyesi Ahmet Göçmez, CHP Avşa Belde Başkanı Fatih Başıdinç, CHP Avşa Eski Belde Başkanı Doğan Yılmaz, Eski Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Selim Üstün, Eski Meclis Üyesi İbrahim Engin ile birlikte Avşa esnafını ziyaret ettiler. Avşa esnafı sorunlarını dile getirdikleri Milletvekili Havutça'ya, Sezon çok kötü geçti. Zarar ediyoruz” diye dert yandılar. Havutça, Avşa esnafının kötü bir sezon geçirdiğini üzülerek öğrendiğini belirterek, Burada yaz sezonu bitti. Esnaf bu sezon da kan ağlandığını anlatıyor. Esnaf kepenk kapatma noktasına gelmiş. AKP'nin politikaları buradaki halkı silindir gibi eziyor” diye konuştu.
Avşa Halkı Yöneticisini Kendi Seçmek İstiyor
Milletvekili Havutça, ada halkının kendisine Balıkesir'in bütünşehir olmasına endişe ile yaklaştıklarını, kendi yöneticilerini kendilerinin seçmek istediklerini dile getirdiğini ifade etti. Havutça, Avşa halkı isyan etmiş durumda. Büyükşehir olmanın kendileri için bir avantaj sağlamayacağını anlamış durumdalar ve itiraz ediyorlar. Atama yöneticilerle değil kendi seçtikleri yöneticilerle idare edilmek istedikleri özellikle söylüyorlar. Ben de bu durumu TBMM İçişleri Komisyonu'nda dile getireceğim. Avşa halkının haklı taleplerini Meclis'e götüreceğim” dedi.
Milletvekili Havutça, 1961-1969 yıllarında parlamentoda görev yapan Kırklareli Milletvekili Hasan Tahsin Uzun'la da bir araya geldi. Havutça, 50 yıldır Avşa'da yaşayan Uzun için Sayın Uzun bizim hemşerimiz” dedi. 





Anahtar Kelimeler: 0
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli