AKP HÜKÜMETİNİN TÖKEZLEDİĞİNDEN KİMSENİN ŞÜPHESİ KALMADI

AKP HÜKÜMETİNİN TÖKEZLEDİĞİNDEN KİMSENİN ŞÜPHESİ KALMADI

BALIKESİR BAÇELİEVLER MUHTARLIĞINDA ON BİRLERCE İCRA TEBLİGATINI GÖREN HAVUTÇA AKP NİN ÜLKEYİ GETİRDİĞİ NOKTA OLARAK GÖSTERDİ

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça Balıkesir’de muhtarlara yaptığı ziyaretler sırasında sadece bir muhtarlıkta icra tebligatlarının on binlerce olduğunu gören Havutça AKP hükümetini sert bir dille eleştirdi. Havutça, “Borç yiğidin kamçısıdır sözünü anlamış ama yanlış anlamış olan AKP hükümetinin yarattığı borçlu vatandaşların yiğitliğinden hiç şüphemiz yoktur bununla beraber AKP hükümetinin ekonomide tökezlediğinden de kimsenin şüphesi kalmamıştır” dedi.

Balıkesir Bahçelievler Mahallesi Muhtarı Hidayet Ersözgil’i CHP İl Başkanı Muzaffer Mavuk ve Merkez İlçe Başkanı Yaşar Evci ile birlikte ziyaret eden Namık Havutça, sayısı on binleri aşan icra tebligatlarını görünce AKP hükümetine eleştirdi. Türkiye genelinde finans kurumlarına ferdi kredi ve kredi kartları borcunu ödemeyenlerin toplam sayısının her geçen gün arttığına dikkat çeken Havutça, sadece Haziran ayında borçlu sayısının yüzde 20’ye yakın arttığını, halen 1 milyon 600 bin kişinin kredi kartı borcunu ödeyemediğini söyledi. 2009 yılında AKP hükümetinin yasal düzenleme yaparak kredi borçlarının yapılandırılması için bir af çıkarttığını anımsatan Havutça şöyle konuştu:

 “Seçim yaklaşıyor. Hükümet yine bir af hazırlığında olabilir. Fakat ekonomide işler iyiye gitmiyor. Kimse çıkıp da her şey güllük gülistanlık demesin. Herkesten önce pembe tablolar çizen Başbakan! Gezi direnişinin müsebbibi olarak faiz lobisi oluşturan Başbakan ‘bu milletin alın terini biz onlara yedirtmeyeceğiz’ diye seslenirken, çiftçinin, memurun, işçinin, esnafın borçları nedeniyle icra tebligatları muhtarlara çoktan ulaşmıştı. Başbakan hangi milletten söz ediyor bilelim. Muhtarlara icra tebligatları ulaşan milletten mi yoksa başka bir milletten mi? Sadece muhtarlığında icra tebligatları on binleri geçmiş. Dişinden tırnağından artıran memur, işçi, çiftçi, esnaf borç batağında. Esnaf dükkanını kapatıyor. Çiftçi ekin ekmekten vazgeçiyor. Memur ve işçi bir kredi kartıyla başka bir kredi kartının borcunu kapatmaya çalışıyor. Kim yiyor Sayın Başbakan milletin hakkını? Ekonomik istikrar ve tabanı sağlam olmayan ekonomik büyüme için yıllarca güvendiğiniz ama şimdi elini ayağını çeken yabancı sermaye değil midir, milletin hakkını yiyen? Halk biliyor ki, ‘faiz lobisi’ diye ortaya atılan söylemlerle mağdur edebiyatı yapıyorsunuz.”

Başbakanın iç siyasette kutuplaştırıcı, dış siyasette katı, saldırgan ve hoşgörüsüz söylemleri ile uluslararası alanda Türkiye’ye yönelik risk algısını giderek artığını da belirten bunun da ekonomide onarılması zor zararlara yol açacağını ifade eden Havutça, “Hepimiz aynı gemideyiz Sayın Başbakan. Derhal kendiniz ve hükümetiniz gereken önlemleri almalıdır. Faturasını halka çıkaracağınız hiçbir politikanıza izin vermedik, vermeyeceğiz” diye konuştu.



  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı