AKP Korkutan İktidardır!

AKP Korkutan İktidardır!

Halkın fişleniyoruz” endişesi yaşadığını, bu konuda şikayetler aldığını söyledi.




CHP Balıkesir Milletvekili ve İçişleri Komisyonu Üyesi Namık Havutça, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Balıkesir'de yapacağı ziyaretler öncesinde halkın fişleniyoruz” endişesi yaşadığını, bu konuda şikayetler aldığını söyledi. Fişlemenin, demokrasi, insan hakları ve özgürlükler adına kabul edilebilir olmadığını dile getiren Havutça şunları söyledi:

Başbakan'ın  ‘ileri demokrasisi' Edremit'te ‘ileri fişleme' ile kendini bir kez daha göstermiştir. Başbakan daha Edremit'e gelmeden önce Şehit Hamdibey Meydanı ve çevresindeki evlerde yaşayanların, dükkanların telefonlarını, vatandaşlık numaraları tespit edilerek kayıt altına alınması hangi korkunun belirtisidir? Başbakan meydanda konuşurken bu telefonların dinleneceğinin, hatta bugün bile dinlendiğinin göstergesi değil midir? Bunu ‘güvenlik önlemi' olarak izah etmek mümkün değildir. Bunun izahı şudur: AKP hükümeti halktan korkan, korktuğu için de halkı korkutan bir iktidardır. Çok iyi bilinmektedir ki, zor kullanma ve para ile satın alma toplumsal algının yaratılmasında en önemli etkenlerdir ve AKP iktidarı bunu -yargının bağımsızlığını yok ederek, hukuk katliamlarında baş rol alarak, dinleyerek ve takip ederek, kendi yerel yöneticilerinin yolsuzluklarına göz yumup, başarılı muhalefet başkanlarını itibarsızlaştırmaya gayret ederek, emekçinin, memurun, köylünün haklarını gasp edip yandaşlarına peşkeş çekerek, hakkını arayana da gaz ve cop kullanıp sindirmeye çalışarak- iktidarını kalıcı kılmaya çalışmaktadır. Toplumsal algının yaratılmasın da bir yol daha vardır ki o da inandırmadır. AKP hükümeti inandırıcı olmaktan uzak olduğu için diğer iki yöntemi tercih ederek ayakta kalma gayretindedir.

AKP'den Köylüye Bir Darbe Daha

TBMM Genel Kurulu`nda, Mera Kanunu`nda değişiklik öngören kanun tasarısı kabul edilerek yasalaştı. CHP Balıkesir Milletvekili Havutça, AKP hükümetinin köylünün hakkını gasp eden uygulamalarını bir adım daha ileriye götürdüğünü söyledi. Kamuoyunda Büyükşehir Kanunu olarak bilinen yasanın bir uzantısı olarak daha önce AKP'nin tehlikeli oyununa dikkat çektiğini anımsatan Havutça, büyükşehir yasası ile ilçe belediyesine katılarak mahalleye dönüşen köy, köy bağlısı ve belediyelerce kullanılan mera, yaylak, kışlak gibi yerlerden bu mahalle sakinleri ve varsa diğer hak sahiplerinin 4342 sayılı Mera Kanunu hükümleri çerçevesinde yararlanmaya devam edeceği hüküm altına aldığını kaydetti. Havutça, AKP hükümeti köylümüzün atadan kalma bu yerleri üzerinde tehlikeli bir planını bir adım daha ileri götürerek köylümüze tahsis edilmiş yerleri yapılaşmaya ve amaç dışı kullanıma açılmasına imkan tanımıştır. Bu değişikliklerle meralar özel sektöre kiralanabilecek özel sektör de dilerse bu alanlara konut bile inşa edebilecek. Önce Büyükşehir Kanunu ve arkasından Mera Kanununda yapılan değişiklikle mera, yaylak ve kışlaklar köylümüzün elinden alınmıştır” dedi.




Anahtar Kelimeler: 0
  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli