AKP li Yurttaş`tan ziyaret

AKP li Yurttaş`tan ziyaret

Basın İlan Kurumu Manisa Şube Müdürü Kenan Tokgöz: Basınımızın kalitesi artarsa demokrasimizin kalitesi de artar”




AK Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş'ın kendisini ziyaretinde konuşan Basın İlan Kurumu Manisa Şube Müdürü Kenan Tokgöz,  Gazetelerde yeterli sayıda nitelikli fikir işçisi istihdam edilirse gazeteci yetişir ve gazetelerin kalitesi artar. Basınımızın kalitesi artarsa demokrasimizin kalitesi de artar” dedi.

AK Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş, Manisa'da yeni kurulan Basın İlan Kurumu Şubesi'ni ziyaret ederek, Şube Müdürü Kenan Tokgöz'e başarılar diledi.  Basın İlan Kurumu'nun çalışmalarıyla ilgili Tokgöz'den bilgi alan Muzaffer Yurttaş,   Basın; iktidarında, muhalefetinde sesini en iyi şekilde duyurabileceği araçtır. Demokrasimizin işlerliği açısından önemli bir görev yapan basın mensubu arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Hükümet olarak yerel basına büyük önem veriyoruz. Manisa basınına ve kamu kurumlarına hizmet için yeni açılan Basın İlan Kurumu'na da başarılar diliyorum” dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti iade eden Basın İlan Kurumu Manisa Şube Müdürü Kenan Tokgöz, Manisa'daki çalışmalarıyla ilgili Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş'a bilgi verdi. Basın İlan Kurumu olarak yerel basının güçlenmesi ve kalitesinin artması için çalıştıklarını kaydeden Tokgöz, Manisa İl Merkezi'nde 10 günlük gazetenin 9'unun resmi ilan yayımlama hakkını kullandığını bir tanesinin de bekleme süresini tamamladığını ve bu ay içinde yapılacak denetimden sonra bu hakkı elde edeceğini söyledi.  Manisa il merkezindeki gazeteleri fikir işçisi, sayfa sayısı ve günlük satış adedi başta olmak üzere çeşitli yönlerden denetlediklerine de dikkat çeken Şube Müdürü Tokgöz, toplamda kalitenin ortaya çıkabilmesi için gazetelerin kadrolarında nitelikli fikir işçilerinin istihdam etmeleri gerektiğinin altını çizerek, Gazetelerin Resmi İlan yayımlama hakkı elde edebilme şartlarından en önemlisi asgari fikir işçisi çalıştırma zorunluluğudur.  Gazetelerde yeterli sayıda nitelikli fikir işçisi istihdam edilirse gazeteci yetişir ve gazetelerin kalitesi artar. Basınımızın kalitesi artarsa demokrasimizin kalitesi de artar” dedi.

Manisa'da gazete sayısına göre muhabir sayısının az olduğunu ve bu yüzden özel haber sıkıntısı yaşandığını da dile getiren Tokgöz, Manisa'da gazete sayısına göre muhabir sayısı az. Basın bülteni haberleri kaynağından çıktığı gibi yayınlanıyor. Az sayıda muhabir kendi aralarında görev paylaşımı yaparak gündemi takip etmeye çalışıyor. Bir habere giden muhabir diğerlerine de servis ediyor. Bu da yerel gazetelerin hepsinin birbirine benzemesine yol açıyor” diye konuştu.











Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı