AKP`den, aday belirleme anketi sıkıntı yarattı.

AKP`den, aday belirleme anketi sıkıntı yarattı.

Ankette ismi bulunmayan aday adayların yakınları, uygulamanın kaldırılmasını istedi.

AKP`de ilçe başkanlığının inisiyatifi dışında gündeme gelen sözde aday adayları üzerinki anket çalışması doğru bulunmadı.

Özellikle parti tabanı endeksli bazı çevreler, Bandırma`nın çeşitli noktalarında yapılan anket çalışmalarının birilerinin istemi doğrultusunda yapılan özel bir çalışma olabileceği, genel merkez katında böyle bir çalışma yapılmasının sözkonusu olmayacağı kaydedildi.

Anket çalışmalarının dışında kalan bazı isimler yapılan çalışmanın hangi amaçla yapıldığını bilmediklerini ancak, süreç konusunda adaylık başvurularının 21 Ekim`de başlaması nedeni ile şu anda adaylık başvurusunda bulunan veya bulunacak isimler açısından tarihin erken olduğu bu nedenle öne çıkan isimlerinde sağlıklı bir lite olamayacağı kaydedildi.

Bilindiği gibi AKP tarafından yapıldığı ön görülen ``Bandırma`da Belediye Başkanı Kim Olmalı?`` konulu anket çalışmasında 8 isim yer almıştı.

Oysa edinilen bilgiye göre AKP listesinde Belediye aday adaylığı başvurusunda buunacak isimlerin bu sayının iki katına ulaşacak sayıda olduğuna işaret edildi.



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli