AKP`nin sloganı meclisi karıştırdı

AKP`nin sloganı meclisi karıştırdı

Bandırma Belediye Meclisinin son oturumuna konuk olan MHP Eski İlçe Başkanı ve Meclis üyesi Adnan Tuksal, AKP`nin seçim sloganını eleştirmesi karşılıklı tepkiye dönüştü.

Bandırma Belediye Meclisinin 2009/2014 dönem son oturumuna konuk olan MHP Eski İlçe Başkanı ve Meclis üyesi Adnan Tuksal, plaket takdiminde sıranın kendisine geldiğinde yaptığı veda konuşmasında, AKP`nin ``Bandırma 5 yıl daha kaybetmeyecek`` seçim sloganını eleştirerek ``Bandırma 5 yıl kaybetmemiştir Üslup yanlıştır, Muhalefeti ile İktidarı ile bu meclis Bandırma için önemli hizmetler yapmıştır, bunu yok sayarak geçen beş yılı kayıp saymak bu meclise haksızlıktır, siz AKP li meclis üyelerine de haksızlıktır.`` dedi.

Tuksal`ın meclis havasını değiştiren konuşması AKP sıralarından tepki aldı. Üsluplar sertleşti ve `` Burada siyaset yapma, al plaketini otur yerine!..`` dendi.

Tuksal, sözlerinin yanlış anlaşılmamasını, bu eleştirel sloganın işaret ettiği mecliste kendilerinin de bulunduğunu ısrarla dile getirdi.

Karşılıklı tartışma bir süre devam etti. Daha sonra devreye Başkan Sedat Pekel girdi ve Bandırma Belediye Meclisinde üslup ve seviye düşmedikten sonra her kesin demokratik söz hakkını özgürce kullanabileceğini söyledi.

Ortam yatışmıştı ki, Bu kez plaket alan eski ve faal meclis üyelerinin toplu resim çekilmesi istendi.

AKP sıralarında tansiyon düşmedi. Başkan Eşref Kasapoğlu, Ahmet Edin ve Necdet Sidat, Adnan Tuksal`ın meclis üyesi olmadığını onunla aynı karede bulunmayacaklarını vurgulayarak, kendisinin kürsüden özür dileyip sözünü geri almasını istediler.

Tuksal, sözlerinde yanlışlık olmadığını, anlam kargaşası yaşandığını, Demokrat ve şeffaf olmakla övülen Başkan Pekel ve Meclis grubunun böyle afaki söylevle 5 yılı boşa geçirmiş yaftası vurulmasının haksızlık olduğunu yeniledi.

Tartışmaya son noktayı koyan Başkan Sedat Pekel, bu tartışmaların demokratik atmosferde yaşanmasının, demokrasinin gereği olduğunu vurgulayıp, uzlaşma sağlanamayan fotoğraf çekilme prosedürünün atlanarak 72 maddelik meclis gündeminin görüşülmesine geçti.

 

 

 

 

 



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli