Aksakal’da “Tarım Paneli”

Aksakal’da “Tarım Paneli”

İyi tarım ve üretim konusunda bölge çiftçilerine bilgilendirme yapıldı.

Bandırma Belediyesi, Bandırma Rotary Kulübü, Bandırma Ticaret Borsası, Bandırma Ziraat Odası ve Trakya Birlik tarafından ortaklaşa düzenlenen “10. Tarım Paneli” Aksakal’da yapıldı.

Aksakal Düğün salonunda gerçekleşen panelden önce açış konuşmaları gerçekleşti.

BELEDİYE BAŞKANI AV. TOLGA TOSUN

İlk konuşmayı yapan Bandırma Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun, ülkemizin tarımında büyük sorunlar olduğuna dikkati çekerek şunları söyledi:

“Çiftçilerimiz, ürettiklerinin karşılığını alamıyor. Başta mazot ve gübre olmak üzere tarım girdileri 3-4 kat arttı. İktidarın yanlış tarım politikaları ve üreticileri desteksiz bırakması tarım ve hayvancılığı bitirdi. Ülkemizin ciddi bir tarım politikasına ihtiyaç var.”

BANDIRMA TİCARET BORSASI MECLİS BAŞKANI İSMAİL TUNÇBİLEK

Ardından Bandırma Ticaret Borsası Meclis Başkanı İsmail Tunçbilek, Bandırma Rotary Kulübü Başkanı Mert Doğru ve Bandırma Ziraat Odası Başkanı Süleyman Dönmez düşüncelerini açıkladılar.

BANDIRMA ROTARY KULÜBÜ BAŞKANI MERT DOĞRU

Yüksek Ziraat Mühendisi Burak Uğur’un moderatörlüğünde yapılan panelde ise Ziraat Mühendisi Dr. Cem Aldağ ve Tarsens CEO’su Celil Serhan Tezcan, “Yeni nesil tarım uygulamaları”, Ziraat Mühendisi Burak Şahin, “Modern mısır yetiştiriciliği, Ziraat Mühendisi Göksel Tan, “Domates ve mısırda gübreleme” ve Ziraat Mühendisi Burçak Sevim, “Güncel tarımsal drone teknikleri” konusunda sunumlarını yaptılar.   ÖNDER BALIKÇI

BANDIRMA ZİRAAT ODASI BAŞKANI SÜLEYMAN DÖNMEZ



Anahtar Kelimeler: Aksakal’ “Tarım Paneli”
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı