``Al hizmetini sok gözüne gözüne``

``Al hizmetini sok gözüne gözüne``

Sağlık bakanlığının hizmeti vatandaşın ayağına götürmekle ilğili sağlık ocakları projesi fos çıktı.

Masa başında hazırlanan statik projeler arsalara uyarlığında ortaya büyük bir skandal çıktı.
Fiziki yapı olarakta yetersiz kalan Sağlık ocakları projesi Engelli ve Yaşlı vatandaşların düşünülmeden hazırlanması büyük bir skandala neden oldu.
Birçok engelli, yaşlı ve hasta vatandaş sağlık ocaklarına gitmek yerine Eczanelere giderek sağlık karnelerini elden gezdirmek sureti ile meselesine çözüm arıyor.
Bandırma da özellikle Paşabayır`da bulunan 8 nolu sağlık ocağı ile 17 Eylül`de bulunan 7 Nolu Sağlık ocağına gitmekten ısrarla imtina eden vatandaşlar, bu iki sağlık ocağının Sağlık dağıtmak yerine, Merdivenleri sayesinde insanların sağlıklarını kaybettiği iddia edildi.
Haber merkezimize gelen telefonlar üzerine iddiaların gerçekliğini araştırmak üzere gittiğimiz 8 nolu Paşabayır sağlık ocağında gördüğümüz manzara bizimde içimizi sızlattı. Yüreğimizi parçaladı.
Tesadüfen Sağlık ocağından çıkmakta olan engelli bir vatandaşın çektiği çile ibret almaya yetti ve arttı.
Yanlış, Eksik,Hatalı, İhmalkarlık, Umursamazlık ne derseniz deyin, Bu haberimizdeki videoyu izlediğinizde sizde göreceksiniz bir Ülkede sağlık dağıtmakla yükümlü bir kurum insanların sağlığını ancak bukadar tehdit eder.
Sağlıklı insanların zor çıktığı Hem dar, Hemde dik 15 basamak merdiveni çıkmak için ömür tüketen engelli vatandaşlar herşeye rağmen yaşanan insanlık ayıbını sineye çekerek olayın kişisel değil toplumsal bir yara olarak ele alınması gerektiğine işaret etti.
Biz gördük, izledik belgeledik, konunun muhataplarını göreve davet ediyoruz.
Bandırma daki sağlık ocakları bu noktada birkez daha gözden geçirilerek bu yanlıştan bir an önce dönülsün...


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli