Alakuş uyardı

Alakuş uyardı

Erdek’te “mavi” ve “gri” çöp konteynerlerine dikkat!

Erdek Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, Halitpaşa Mahallesi, Muhtar Ahmet Sezgin Caddesi üzerinde yer alan belediye ek hizmet binasında çalışmalarını sürdürüyor.

Müdire Öznur Ak Alakuş, başta çöp konteynerleri olmak üzere çeşitli çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Çöplerin düzenli toplanması için “mavi” ve “gri” konteyner uygulaması yaptıklarını vurgulayan Alakuş, şunları söyledi:

“Mavi renk konteynerlerimizde geri dönüşüm için ambalaj, kağıt gibi atıklar toplanıyor.  Gri renk konteynerlerde ise mutfak çöpü ve hijyenik atıkların toplanması gerekiyor. Ancak birçok vatandaşımız, bu atıklarını konteynerlere bu ayırıma uymayacak şekilde koyunca, belediye çöp araçları her iki konteyneri de almak zorunda kalıyor. Böyle olunca da vatandaşlar, neden iki konteynerin de çöp toplama aracıyla götürüldüğünü soruyor. Oysa atıklar, doğru konteynerlere atılsa farklı çöp toplama araçlarıyla alınacak ve sorun kalmayacak.”

Müdürlük olarak ayrıca atık pil ve atık yağları da vatandaşlardan topladıklarını belirten Alakuş, Cumhurbaşkanının eşi Emine Erdoğan tarafından başlatılan “sıfır atık” projesi kapsamında da çalışmalar yaptıklarını, okullara giderek öğrencileri bilgilendirdiklerini, bu bilgileri ailelerine aktarmalarını istediklerini bildirdi.

Alakuş, ayrıca kullanılmış giysilerle ilgili olarak da ilçenin çeşitli yerlerine 8 adet kafes kumbara koyduklarını, bunlardan işe yarayanları ihtiyaç sahibi vatandaşlara iletip, diğerlerini geri dönüşümde kullanılmak için gerekli yerlere ilettiklerini sözlerine ekledi.

Bu arada Erdek Belediyesi Çevre ve Kontrol Müdürlüğü personeli, Alakuş’un doğum gününü de bir pastayla kutladı. ÖNDER BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: Alakuş uyardı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli