Alayına gider !....

Alayına gider !....

Bandırma'da iki kişiden birisi 100. yıl fener alayında yerini aldı.

Bandırma'da iki kişiden birisi 100. yıl fener alayında yerini aldı. Bandırma Bandırma olalı böylesine etkin bir katılım sağlanan program yaşamadı.

Ordu caddesi Migros kavşağından başlayıp, Cumhuriyet alanında sonlanan 29 Ekim Cumhuriyetin 100. yılında, asrın fener alayında bulunmanın kendi adına büyük bir lütuf olarak gören Bandırma halkı, bayrağını kaptığı gibi sırada yerini aldı.

7'den 77'ye her yaştan Bandırmalının 100. yıl fener alayı için kendisine rol biçtiği yürüyüş saat 19.30 da başladı. Kiminin başında kalpak, kiminin ayağında körüklü çizme, Kimi kendisini Efe yapmış, kimi ise asker, gruplar içinde yükselen sloganlar “Atatürk'ün Askerleriyiz…” 

İşte asrı deviren Türkiye Cumhuriyetinin çağdaş medeniyet topluluğu Ata'sına olan bağlılığını böyle haykırdı 29 Ekim Cumhuriyet'in 100. yılında kadını, erkeği, genci, yaşlısı kol kola, omuz omuza yürüdü coşkuyla.

29 Ekim Cumhuriyet'in 100. yıl fener alayına katılanlar kadar yol kenarında kendilerini bekleyip alkış tutanlarda az değildi. Fener alayına katılanlar Cumhuriyet alanına geldiklerinde başka bir sürpriz ile karşılaştılar eski (L) iskelenin iç bölümüne hazırlanan su oyunları gecenin karanlığında Ebedi başkomutan, Türkiye Cumhuriyetinin kurtarıcısı ve kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün suya yansıyan siluetini izlediler.

Yüzlerce, binlerce fotoğraflar çekildi, kayıtlar yapıldı bu eşsiz akşam zaman yolculuğunda tekrar, tekrar izlenebilmek için.

Elbette gecenin finali Feridun Düzağaç'ın meydandaki açık hava konseri idi. Havadan yapılan çekimlerde 50-60 bin kişinin tezahüratları ile katılım sağladıkları muhteşem kutlama etkinlikleri gecenin ikinci yarısına yakın bir zamanda dakikalarca süren havai fişek gösterisi ile son buldu.



Anahtar Kelimeler: Alayına gider !....
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı