Albay`ın radikal kararı ``Paşalım''ı marka yaptı

Albay`ın radikal kararı ``Paşalım

Emekli Kurbay Albay Osman Akagüngüz'ün doğa sevgisi ``Paşalım''süt ve Besi çiftliğini üretimden tüketime marka yaptı









Erdek'e bağlı Paşalimanı adasında faaliyet gösteren ``Paşalı Süt ve Besi çiftliği'' üretim arterinden sonra Süt ve Süt ürünleri imalat ve pazarlama kategorisine geçiş yaptı.

Emekli Kurmay Albay Osman Akagündüz'ün eşine ve doğaya olan aşkının sesine kulak vererek başladığı besicilik projesi bugün Süt ve Süt ürünlerinde üretimden tüketime uzanan hijyen zincirinde marka olmasına neden oldu.

Emekli Kurmay Albay Osman Akagündüz ``Paşalım'' ın serüvenini  anlatırken kelimeler ağzından dökülmüyor, Adeta melodi olarak çıkıyordu.

Kurmay Albay Osman Akagündüz uzun yıllar görev yaptığı Ordu'da özellikle Adaların coğrafik konumu hakkında, yapılabilirlikleri düşünerek emekliliği beklemesi ile başlıyor.

Eşinin yakınlarının yaşadığı Paşa Limanı na olan ilgisi ile elbette Denizin ortasındaki bu kara parçasına olan bakış açısını da değiştirmiş.

Akagüngüz küçük arsaları almakla başladığı yatırımını 1997 de projeli besiciliğe odaklamış ve ilk etapta 18 dönümlük arazi üzerine 300 büyük başlık, 17 Dönümlük arazi üzerine ise 500 küçük başlık tesisini kurmuş.

2 ayrı çiftliği gıda noktasında entegre kılacak tarımsal istihsal içinde gerekli işlemi yaparak Besi çiftliğinde Hijyen zincirini kırmadan modern çiftliklerde yetiştiriciliği başarılı bir noktaya taşımış.

Akagündüz Besi zincirindeki halkanın diğer ucundaki Süt ve Süt ürünlerindeki halkaları da entegrasyona ilave ederek Paşalimanın kendine özgü çevresel olumsuzluklardan arınmış, Suyu ile Havası ile üretilip ayni özenle sofralara uzanan ‘'Paşalım'' süt ve süt ürünleri zincirini kendi adını taşıyan şarküteriye kadar uzatmış.

İşte ‘'Paşalım'' nın uzun ve yorucu serüvenini önce Markalaştıran Osman Akagündüz hedefini sektörün 2. Etabına yöneltmiş.

Akagüngüz ürettiği süt`ü işleyen mandıra ile yaptığı anlaşma ile verdiği sütün karşılığı kendisine imalat yapılmasını protokole bağlayarak, Süt ürünlerinde Yoğut'tan Peynire çeşitliliğini arttırırken bu özel ürünü pazarlayacak şarküteriyi de aynı konsept içinde planlamış.

Osman Akagündüz bugün Erdek Pazar yeri meydanında açtığı Paşalım Süt ve Süt ürünleri konseptini arzuladığı şekli ile piyasaya sokmanın mutluluğunu ailesi ile paylaştı.

Bitti mi ? elbette bitmedi,  dünün askeri, Bugünün müteşebbisi Osman Akagündüz`ün hedefi 15 yıllık işletmecilik tecrübesi ile markalaştırdığı ‘'Paşalım'' ı Erdek'ten sonra Bandırma'ya daha sonra ise Bursa'ya açarak Süt ve Süt ürünlerindeki kalitesini yurt sathında ulaşabildiği en uç noktaya taşımak.


``Paşalım`` Mutlu aile istikrarlı işletme,





Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı