Alevok Otel, “aile ortamı”yla turizmin hizmetinde

Alevok Otel, “aile ortamı”yla turizmin hizmetinde

Erdek turizmine ilk başlayan otellerden “Alevok”, konuklarını bir “aile ortamı” içinde ağırlıyor.

İlçede turizmin kalbinin attığı “Çuğra” bölgesinde, Âdem-Zübeyde Kan’ın işletmeciliğinde hizmet veren otelin müdürü Evren Ergin, otellerinde 44 odada 88 yatak bulunduğunu, ayrıca havuzlarıyla da konuklarının hizmetinde olduklarını belirtti.

Üç yıldan bu yana otelin işletmeciliğini üstlenen Âdem-Zübeyde Kan’ın ilke edindikleri “güler yüzlü hizmet” doğrultusunda turizm hizmeti sunduklarını vurgulayan Ergin, şunları söyledi:

“Marmara Denizi’ndeki müsilaj olayı son 1-2 aydır yaygın medyanın gündeminden düşmüyor. Bu arada Erdek’e büyük haksızlık yapıldığını düşünüyoruz. Çünkü sürekli olarak Erdek’in denizinin çok kirli olduğu öne sürülüyor. Oysa müsilaj, her yıl Erdek denizinde de görülür. Bu yıl biraz uzun sürse de şu anda denizimizde müsilaj yok ve sahillerimiz tertemiz. Bu yıl turizm sezonuna 18 Mayıs 2021 tarihinde başladık. Konuklarımızın gösterdiği ilgiden çok mutluyuz. Müsilaj konusunda yapılan olumsuz yayınlar olmasa çok daha iyi bir noktada da olabilirdik. Ancak yine de konuklarımızın şu ana kadar gösterdiği ilgiden memnunuz. Önümüzdeki günlerde daha da yoğun bir konuk topluluğunu ağırlayacağımızı düşünüyoruz. Herkesi turizm cenneti Erdek’te tatil yapmaya çağırıyoruz.”

GÜVENLİ TURİZM SERTİFİKASI VAR

Otellerinin “Güvenli Turizm Sertifikası”na sahip olduğuna işaret eden Alevok Oteli işletmecisi Âdem Kan, 2 yıldızlı otellerinde sabah kahvaltısı ve akşam yemeği olmak üzere “yarım pansiyon” uygulaması yapıldığını, ayrıca öğleyin de çocuklar için çorba çıkarıldığını belirterek, şöyle konuştu:

“Otelimizi 2019 yılından beri işletiyoruz. Aşçı ekibimiz Bolu’dan. Yemeklerimiz açık büfe şeklinde gerçekleşiyor. Yemeklerimizin kalitesinden kesinlikle ödün vermiyoruz. Şu anda 15 personelle çalışıyoruz. Konuklarımızın yoğunlaştığı dönemde personel sayımızı 20’ye çıkaracağız. Biz turizm hizmetini gönülden ve çok severek yapıyoruz. En büyük isteğimiz ise Erdek turizminin, tüm yatırımcılarla birlikte yükselmesidir.”

TURİZM SEZONUNU MUTLAKA UZATMALIYIZ

Yıllardır süregelen “Erdek’te turizm dönemi 45 gündür” anlayışını doğru bulmadığını ve bu anlayışı yıkmak zorunda olduklarına dikkati çeken Kan, şu değerlendirmede bulundu:

“Yıllardan beri ‘Erdek turizminin 45 gün olduğu’şeklinde yaygın bir görüş var. Bu görüşün doğru olmadığına inanıyorum. Çünkü Erdek, tertemiz bir havaya sahip. Erdek turizmini sadece okulların kapanıp açıldığı 45 günlük bir dönem olarak düşünmememiz gerekiyor. Çünkü emeklilere ve yaşlı vatandaşlarımıza da hazirandan eylül ayının sonuna kadar, yani en az 4 ay kucak açabiliriz. Bu arada Kapıdağ’ı da artık mutlaka Erdek turizmine katmalıyız. Kısacası ilçemizde turizm sezonunu mutlaka uzatmalıyız.”

Kan, turizm sektörüne girdiği günden beri öncelikle kazancı değil, Erdek turizmine canlılık getirmeyi amaçladıklarını sözlerine ekledi. ÖNDER BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: Alevok ortamı” turizmin hizmetinde
  • Salı 27.8 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 25.8 ° / 13.4 ° false
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı