ALİ EKBER ÇİÇEK GÜRE`DE ANILACAK

ALİ EKBER ÇİÇEK GÜRE`DE ANILACAK

Edremit ilçesine bağlı Güre Beldesi Tahtakuşlar Köyü mezarlığında yatan ünlü halk ozanı Ali Ekber Çiçek, Güre Belediyesi tarafından 7. kez anılacak.




Edremit
ilçesine bağlı Güre Beldesi Tahtakuşlar Köyü mezarlığında yatan ünlü halk ozanı Ali Ekber Çiçek, Güre Belediyesi tarafından 7. kez anılacak.




Edremit ilçesine bağlı Güre Belediyesi tarafından 7. kez anılacak olan ünlü halk ozanı Ali Ekber Çiçek, Güre Beldesi Tahtakuşlar Köyü mezarlığında yatmakta olduğu anıt mezarı Şişli Belediyesince yaptırıldı ve Anıt Mezar açışlına Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'de katılmıştı.

"Cahilden uzak, kâmile yakın oldum. Konuşulan her kelamı ibadet gibi dinledim. İcraatım boyunca hiçbir maddi menfaat sağlamadım. İnsanların duygularını sömürmek gibi bir yanlışlığa meydan vermedim" diyen halk ozanı Ali Ekber Çiçek'i ölümünün 7. yılında tekrar saygı ile andıklarını açıklayan Güre Belediye Başkanı Kamil Saka, ünlü halk ozanı Ali Ekber Çiçek'in yaşamında en çok tele vole kültürüne kızdığını söyledi.

Ali Ekber Çiçek'in 7. Anma Programı 28 Nisan 2013 Cumartesi günü Saat 16.00'da Güre Beldesi İskele Meydanında başlayacak.

7. Anma Programına Gani Peşken, Anadolu'nun gerçek sesi ve sözü olan sazları ile Bahattin Turan, Ebru Çiçek, Yusuf Benli, Zeki Çiçek, Tayfun Hakan Kağan ve Adil Yıdız katılacak.

Güre Belediye Başkanı Kamil Saka, ünlü halk ozanı Ali Ekber Çiçek'in 7. Anma Programına sanatseverler yanı sıra tüm bölge halkını da davet etti.



THM SANATÇISI ALİ EKBER ÇİÇEK


Erzincan`ın Ulular Köyü`nde 1935`de doğan Ali Ekber Çiçek 26 Nisan 2006 tarihinde 71 yaşında iken İstanbul`da vefat etti ve Edremit`in Tahtakuşlar Köyüne vasiyeti üzerine defnedildi.

Babasını 1939 Erzincan depreminde yitirdi. Çok küçük yaşlarda rençperlik yapmaya başlayan Çiçek bu arada bağlama çalmayı öğrendi.

İlkokuldan sonra öğrenimini sürdüremeyen Çiçek1961 yılında İstanbul Radyosu`na ses ve bağlama sanatçısı olarak girdi. Sanat yaşamı boyunca 400`den fazla türküyü derleyerek Türk Halk Müziğine kazandıran Çiçek halk müziğini geniş kitlelere ulaştırdı.

Ali Ekber Çiçek'in hayatı, 2003 yılında çekilen ``Cahilden Uzak Dur, Kemale Yakın`` adlı belgesele de konu oldu.

Sanatçı Ali Ekber Çiçek'den derlenen türküler arasında, ``Böyle İkrarınan Böyle Yolunan``, ``Bunca Olan Emeğimi``, ``Derdim Çoktur Hangisine Yanayım``, ``Ey Erenler Akıl Fikir Eyleyin``, ``Gönül Gel Seninle Muhabbet Edelim``, ``Gurbet Elde Bir Hal Geldi Başıma``, ``Gurbet Elde Yadellerin Derdini``, ``Ondört Bin Yıl Gezdim Pervanelikte (Haydar Haydar)`` yer alırken, Çiçek tarafından derlenen türküler arasında ise ``Bir güzeli methedeyim``, ``Çoktan Beri Yollarını Gözlerim``, ``El Vurup Yaremi İncitme Tabip`` bulunuyor. 






Anahtar Kelimeler: 0
  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli