`Alışveriş AVM`den, cenazeniz bakkaldan`

`Alışveriş AVM`den, cenazeniz bakkaldan`

TMMOB Mimarlar Odası eski Başkanı Oktay Ekinci, `AVM`ler giderek artıyor. New York`ta 7, İstanbul`da 93 alışveriş merkezi var. Alışverişinizi AVM`den yaparsınız ama cenazenizi bakkal kaldırır` dedi.




Bursa`da düzenlenen `Bursa 4`üncü Kent Sempozyumu`nda konuşan
TMMOB Mimarlar Odası eski Başkanı Oktay Ekinci, alışveriş merkezi sayısının artmasını eleştirdi.


Ekinci, "AVM`ler giderek artıyor. New York`ta 7, İstanbul`da 93 alışveriş merkezi var. Alışverişinizi AVM`den yaparsınız ama cenazenizi bakkal kaldırır" dedi.


TMMOB Bursa İl Koordinasyon Kurulu tarafından düzenlenen Kent Sempozyumu`nda, `Kent ve Kimlik` konulu konuşma yapan TMMOB Mimarlar Odası eski Başkanı Oktay Ekinci, kentsel dönüşüm çalışmalarını eleştirdi. Türkiye`de mahalle kültürünün yok olduğunu söyleyen Ekinci, kentlerin teknoloji ilerledikçe ekonomi değiştikçe dönüştüğünü kaydetti.

Türkiye`de toplumun kabul ettiği kentsel dönüşümün aslında kentsel dönüştürüm olduğunu söyleyen Oktay Ekinci, bugün geçerli olan kentleşmenin, göçe dayalı ve plansız olduğunu savundu. Türkiye`de artık mahalle kültürünün yok olduğunu belirten Ekinci, "Bunun yerine siteler geldi. Sitelerde kimse birbirini tanımıyor. Ben sokak çocuğuyum. `Estağfurullah` diyeceksiniz ama ben bununla gurur duyuyorum. Biz sokakta büyüdük. Bugün gençler bunu bilmiyor" diye konuştu.

NEW YORK`TA 7, İSTANBUL`DA 93 AVM VAR  

Oktay Ekinci, Türkiye`de alışveriş merkezlerinin plansız bir şekilde arttığını anlattı. Ekinci, bakkal samimiyetinin, alışveriş merkezlerinde olmadığını vurgularken şöyle konuştu:


"Kredi kartları ile cebinizdeki 1 kuruşu bile almaya çalışıyorlar. Bakkal sahibini bilirsiniz, karşınızdadır. Kiminle muhatap olduğunuzu bilirsiniz. Alışveriş merkezinin sahibi kim? Giriyorsunuz AVM`ye bir sürü raf, marka. Kimse birbirini tanımıyor. Esnaf yok. Tek insanlığınız alışveriş sepeti ile önünüze geçen birisine yer vermek. Kim bu AVM`lerin sahibi. Oradaki sümüklü kızlar mı? New York`ta 7, İstanbul`da 93 alışveriş merkezi var. Alışverişinizi AVM`den yaparsınız ama cenazenizi bakkal kaldırır."








Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı