Alkışlanacak bir proje

Alkışlanacak bir proje

Makale/Önder BALIKÇI         Alkışlanacak bir proje  

Bandırma Belediyesi, Marmara Belediyeler Birliği`nin proje yarışmasına "Herkes İçinEğitim"projesi ile katılıyor. 2010 yılının mart ayında başlatılan projeyi bir basın toplantısıyla tanıtan Belediye Başkanı Sedat Pekel, projenin ayrıntıları hakkında bilgi verirken, duyguluanlar yaşadı.

50 gönüllü öğretmen ile ailelerinin ekonomik durumları bin ilköğretim okulu ve liseöğrencisine bire bir veya sınıf ortamında ücretsiz ders verilirken, saptanan slogan da çarpıcı:

"Fakirlik bozkırını, eğitimle yeşertelim."Pekel, bu bin öğrencinin durumlarını şöyle açıkladı:"Bu öğrencilerden 662`sinin ailesinde yalnızca bir kişi, asgari ücretle çalışıyor.

72`sinin anne veya babalarının emekli maaşı var. 50`si, anne-babalarından ayrı, parçalanmışaile çocukları. 28`sinin anne veya babaları yaşamda değil. 52`sinin anne veya babası, günlükişlerde çalışıyor. 34`ünün ailesi ise hiç çalışmıyor."

Belediyenin bu projesini duyunca, önce bu çocuklar, ardından ise aileleri,inanamamışlar. Şimdi ise hepsi çok mutlu. Proje kapsamında yalnız Bandırma`da değil,Erdek, Gönen, Manyas ilçelerindeki öğrencilere, hatta Van ve Kars`taki okullara bile kitapdesteği sağlanıyor. Bu arada, Bandırma Cezaevi`ndeki 76 tutuklu ve hükümlüye de kitap desteği verildi.

Dostoyevski, "Çocukları seven, yaşamı da sever" diyor.Bir toplumun kalkınmasında eğitim-öğretimin en önemli itici güç olduğu gerçeğiortada.

Bandırma Belediyesi, Marmara Belediyeler Birliği`nce, altı dalda açılan projeyarışmasının, "sosyo-ekonomi" dalına, bu iddialı projesiyle katılacak. Yarışmada, 180dolayında proje yarışacak. Ama sonuç ne olursa olsun, bağrında insanı barındıran bu "sevgiprojesi", bence yarışmanın birincisidir, kaçıncı sırada yer bulursa bulsun.

Pekel`in, tanıtırken sesi titreyip, gözyaşlarını güçlükle tutabildiği bu projenin,sürekliliği nedeniyle Bandırma Belediyesi açısından bir "yüz akı" olduğuna inanıyorum.

Geleceğimizin güvencesi, aydınlık Türkiye`nin genç mimarları olacakçocuklarımıza "eğitimde fırsat eşitliği" sağlamaya yönelik bu projeyi yaşama geçirenleri,başta Belediye Başkanı Sedat Pekel olmak üzere proje sorumlusu öğretmen Özgür İyim,projenin yürütülmesinde emeği geçen Belediye Meclis Üyeleri Mehmet Sert ve AbdurrahmanBuzlu, ücretsiz ders veren 50 gönüllü öğretmen ile projeye ekonomik destek veren hayırseverkişi ve kuruluşları yürekten kutlamak da elbette ki boynumuzun borcudur.

   

Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli