Allah, Ölümünde hayırlısını versin

Allah, Ölümünde hayırlısını versin

Diyanet imamları, Pandemi sürecinde kendilerini evlere kapattı. Cenazeler telkinsiz gömülüyor

Haber'e nitelik katmak amacı ile bir fıkra ile başlamak istiyorum. 

Voyvadalık devrinde kollu kuvvetler idam edilmek üzere çarmıha götürdükleri iki mahkum kendi aralarında konuşuyor;

1.Hükümlü; "Allah beterinden saklasın"

2.Hükümlü " Ya sen ne diyorsun, bundan beterimi var?."   

1. Hükümlü,"Öyle deme beterinde beteri var, Allah beterinden saklasın." der.

Çarmıh'a yalaşıldığında Voyvada komutan bağırır, "1. Mahkumu ipte asın, 2. Mahkumu kazığa geçirin!..."

İşte bu trajedi pandemi mücadelesinde aynen bu fıkraya uygun şekilde yaşanıyor.

"Allah Ölümünde hayırlısını versin!..."

Elbette cümle "ölümünde hayırlısı mı olur?" diyecek olursanız 

17-18 Mart'ta başlayı 13 Nisan'a dek varan pandemi sürecinde sadace Bandırma ve kırsal mahalelerine vefat eden 78 kişi defnedildi.

Pandemi mücadele sürecinde Camiler ve okullar kapandı, Hastane ve kabristanlık'da mesayi full-time sürüyor.

Diyanet imamları ortak yayından okunan ezanlar nedeni ile camilerden uzaklaştı, bir çoğu idari izinli, buna Devlet Hastanesi Gasil imamı'da ilave olunca Bandırma'da meftaların yıkanması, cenaze namazları ve kabir başında telkin verecek kimse kalmadı.

Pandemi sürecinde yaşanan yetki kargaşası insanlık alemine doğuşta kulağa ezan, ölümde  alınacak helallik, verilecek telkinde görevli diyanet personeli tüm meftaları (COVID-19) lu olarak kabul etmesi, can güvenlikleri açısından idari izinli görülüp mefta sahipleri ile karşılaşmaktan imtina edince hem dünya, hemde ebedi dünyanın cennet köşesi kabristanlar imamların uğramayı sakıncalı gördükleri adresler oldu.

Bu noktada Belediye yine "kimsesizlerin kimsesi,"

Bandırma Belediyesi sağlık işleri müdürlüğü, bölge Belediyelerinin de hami kurumu olarak sosyal paylaşım sayfasında düzenli yayımladığı vefatlar, vatandaşlar tarafından yakından takip edilip, kimlerin hakkın rahmetine kavuştuğu noktasında haberdar olma şansını buluyor, Bu uygulamanın diğer belediyelerde de olması vatandaşların ortak beklentisi.

İslamın gereği, vefat eden müslüman'a yapılması gereken son vecibeleri yerine getirmek adına Belediyeler gereğini yapıyor. Ancak dini vecibelerin yerine getirilmesi adına TC Diyanet işlerinde görevli imamların küresel dünyayı etkisi altına alan bu illetten kurtulmak adına verilen toplumsal mücadelede yorgan altına saklanmaları hiç hoş değil.

Tüm imamlarımızı göreve davet ediyoruz.. Bandırma Kabristanlığında kimsesiz vatandaşlara dahi uygulanmayan selasız, helalliksiz, telkinsiz ebediyete göç edilmek hiçbir müslüman'a hak değil...

Sözü; Her fani ölümü tadacaktır... Allah inançlara göre rahmanı, rahmete kavuşturmayı nasip etsin...



Ali Gezer
13.04.2020 19:42:44
Haberiniz maalesef gerçeği yansıtmıyor yada eksik haber yapmışsınız Bugün ben diyanet gorvelisi olarak Bandırma devlet Hastanesi'nde görev yaptım ve cenaze yıkadım hangi cenaze yıkanmamış cenaze sahipleriyle röportaj yapsaydiniz keşke haberiniz iyi niyetten uzak olarak yapılmış bir haber olarak değerlendiriyorum .Hastane de ki gorevlinin izinli olması o görevlinin kronik rahatsızlığı sebebiyle dir.Bandirma Müftülüğü tarafından hastane de görev yapacak arkadaşlar belirlenmiştir.Halkimizin her zaman hizmetindeyiz .Ben bugün hastanede görev yaptım . Yarın yine orada görev yapacak arkadaşlar bellidir.

  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli