"Allah'ınızdan bulun!..."

Su sayacı hırsızları konutlarda çifte mağduriyet yaşatıyor. Susuz kaldığına mı yanarsın?, yoksa ödenen paraya mı?

Ekonomik ederi bir paket sigara bedelini karşılamayan konutların su sayaşlarına dadanan hırsızlar, evleri susuz bırakmak bir tarafa, yeniden saat taktırma işlemi, şikayet vs.de kaybolan zaman aileleri "illallah" dedirtti.

Su sayacı hırsızlık olaylarının adresi Bandırma, Son üç haftada meydana gelen su sayacı hırsızlığına ilişkin emniyet'e yapılan başvurular 30'u aşarken, suç duyurusunda bulunmayıp, su sayaçlarını yenileyen Baski abonelerinin sayısı ise şikayetçilerden az değil.

Konuya ilişkin şikayetlerin ilk muhatabı Baski Bandırma şube şefi İlke Sevik'te iddialara ilişkin mağduriyetlerin küçümsenmeyecek sayıda olduğunu doğrulayarak, hurda olarak ederi 15 tl yi geçmeyen çalınmış Su sayaçlarının yarattığı mağduriyetlerinise saymakla bitmediğini söyledi.

Sevik, özellikle tatil günlerinde meydana gelen sayaç hırsızlıklarının, yeniden temini noktasında mesai günü beklendiği için konutun bu süre içinde susuz kaldığını, normalde ise şikayet sonrası başlayan tahkikat ve soruşturmaya ayrılan zaman, sayaç temini için harcanan zamanla birlikte 65 tl yeni sayaç, 70-80 lira dolayında montaj bedeli ile aboneye 135 dolayında bir maliyet getirdiğini açıkladı.



demokrat
3.12.2020 13:33:52
Bu tip soygunlar(rögar,cami ve su çeşmesi kurnası,su saati vb.)adi suç kapsamından çıkartılıp,terör suçu kapsamına alınmadıkça;yakalananlar arka kapıdan salındıkça bu şerefsiz(lik)leri önlemek ve dizginlemek zor.Allah yardımcımız olsun.

Anahtar Kelimeler: "Allah'ınızdan bulun!..."
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı