Alman Kardeşler Kentimizde

Alman Kardeşler Kentimizde

     
Almanyanın Kamen kenti Belediye Başkanı Herman Huppe ve beraberindeki heyet sabah saat 10.oo de geldiği Bandırma`da yeni belediye meclis salonunda ağırlandı.
Başkan Sedat Pekel ile Almanyanın Kamen kenti Belediye Başkanı Herman Huppe meclis salonunda bir araya gelerek kardeş şehir olmanın 12.yılında yeni birlikteliklerin planlarını konuşurken,
Kamen Belediye Başkanı Herman Huppe önümüzdeki günler Kamen`de yapılacak Kardeş şehirler toplantısı için Bandırma`yı Kamen`e davet etti.
ŞMG lisesi ile Kamen lisesi arasında başlayan dostluk ilişkilerinin daha sonra iç işleri bakanlığının izin ile 12 yıl önce resmen kardeş şehir olan iki kent`in ortak noktada gerçekleştirecekleri toplumsal çalışmalar genelde kültür ve sanat üzerine yoğunlaşmıştı.
Belediyelerin yanı sıra iki, kardeş şehirlerin sosyal kuruluşları, Rotary`lerin yanı sıra bu amacın sağlıklı sürdürülmesi için kurulan dernekler ilişkileri zinde tutmuştu.
Başkan Pekel bu sabah kente ayak basan Kamen heyetini Meclis salonunda karşılaması ardından Kamen kenti Belediye Başkanı Herman Huppe`ye çiçek ve Bandırma`nın tablosunu armağan etti.
Kamen kenti Belediye Başkanı Herman Huppe `de kendisine Kamen`in logosunu taşıyan bir arma ile buna karşılık verirken Bandırma ziyaretine katılan tüm Kamenlilere özel olarak hazırlanmış hediye paketi verildi.
Kardeş şehir Kamen heyeti daha sonra Meclis üyesi Suat Ok`un nezaretinde Kuşcenneti, Daskyleion ve Bandırma Arkeoleji müzesini ziyaret etti.
Alman Kamen heyeti onuruna bu akşam birde resepsiyon veriliyor.
Atatürk parkındaki geniş kapsamlı resepsiyona Alman Kamen heyetin yanı sıra Belediye başkan ve yardımcıları katılacak.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu