?ALO MOLOZ HATTI? kuruldu

?ALO MOLOZ HATTI? kuruldu

"Alo Moloz hattı" ile çevre kirliliği önlenecek

Bandırma Belediyesi, kentin çeşitli noktalarına gelişigüzel dökülen molozların çevre ve görüntü kirliliğine yol açmaması için yeni bir proje başlattı. Bu projeyle, Bandırmalıların evlerinde tadilat yaptıktan sonra ortaya çıkan molozlar ve eskimiş mobilya atıkları, Belediye tarifesinde belirtilen cüzi ücretler karşılığında belediye ekipleri yerinden alacak.

/resimler/2018-3/5/2153534358157.jpg

Vatandaşların ev ve işyerlerinde tadilat yaptıktan sonra ortaya çıkan tuğla, sıva, beton gibi parçalar, eskimiş mobilya atıkları ve ağaç dalları, Bandırma Belediye Başkanlığı Temizlik İşleri Müdürlüğü´nün aldığı yeni bir tedbirle sorun olmaktan çıkıyor. Belediye ekipleri, 0 538 097 10 10 numaralı ?ALO MOLOZ? hattını arayan, aynı numara üzerinden WHATSAPP ve BİP uygulamaları ile mesaj bırakan ya da moloz@bandirma.bel.tr mail adresi üzerinden iletişime geçen vatandaşların evlerine kadar giderek molozları alıyor ve bertaraf alanına taşıyor. Bu hamlesiyle Bandırma Belediyesi çevre ve görüntü kirliliğinin önüne geçip, temiz ve bilinçli bir toplum oluşturmayı hedefliyor.

 /resimler/2018-3/5/2155262016233.jpg

Bandırma´da bir ilk, ?Alo Moloz Hattı? !!!

Vatandaşlarımız piyasada yüksek nakliye fiyatlarıyla karşılaştıkları için atıklarını çoğu zaman yeşil alanlara veya orman kenarlarına döküyor ya da apartman önlerine bırakıyor. Böyle bir durumda atıkları atanlar Zabıta Müdürlüğü ekiplerince tespit edilerek cezai müeyyide uygulanıyor.

Molozların görüntü ve çevre kirliliği oluşturduğunu belirten Belediye Başkanı Dursun MİRZA, ?Günümüzde çevre kirliliği giderek artmakla birlikte, kişi ve kurumlara çevre temizliği ve çevrenin korunmasında, sağlıklı yaşamın sürdürülebilmesinde düşen önemli görevler bulunuyor. Bu durumun önüne geçmek için Alo Moloz Hattını kurduk. Kişiler atıklarını atmak için yüksek nakliye ücretleriyle karşılaşmasınlar diye piyasa fiyatlarının çok altında bir tarife oluşturduk. Temizlik İşleri Müdürlüğü´müze bağlı ekiplerimiz, Alo Moloz iletişim kanallarımıza adres bilgisini paylaşan vatandaşlarımızla irtibata geçerek atıkların adet ve durum bilgisini öğreniyor, kendilerine Belediye tarifesindeki cüzi ücretleri ödemeleri karşılığında evlerinin önünden ya da boş arsalardan molozlarını alıyorlar. Bu sayede hem Bandırmalıların işini kolaylaştırıp onları büyük bir zahmetten kurtarıyoruz, hem de molozların uygun olmayan yerlere dökülmesinin önüne geçiyoruz? dedi.

/resimler/2018-3/5/2156035142010.jpg

Kaçak moloza hayır?!!!

Mirza, kaçak moloz dökümlerinin kabul edilemez olduğunu ve bu durumu görmezden gelmeyeceklerini belirterek, "Ekiplerimiz bu konuda hassas bir çalışma yürütüyor. Kaçak moloz dökümüne göz yummuyoruz. Bandırmalı vatandaşlarımız Alo Moloz hattı ve diğer iletişim kanallarından irtibat kurarak gerekli yardımı alabilir" diye konuştu.

İrtibat hatırı

0 538 097 10 10 numaralı ?ALO MOLOZ HATTI?nı hafta içi 08:30 ? 17:30 saatleri arasında arayarak, moloz@bandirma.bel.tr mail adresi, WHATSAPP ve BİP mesajlaşma uygulamaları üzerinden ise haftanın 7 günü 24 saat boyunca resim ve adres bilgisi paylaşarak tadilat atığı, eski mobilya, ağaç dalı, arsa temizliği vb. talep ve şikayetlerinizi bize ulaştırabilirsiniz.

/resimler/2018-3/5/2157059830666.jpg



Anahtar Kelimeler: MOLOZ HATTI kuruldu
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli